Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.12.2017 09:42:03

Prvaki klonili na domačem ledu

Reuters
Pittsburgh Penguins, dvakratni zaporedni branilci naslova v ligi NHL, so v domači dvorani doživeli poraz. Gostujoči Colorado Avalanche so namreč zmagali z 2:1, odločilni zadetek je v zadnji tretjini dosegel branilec Mark Barberio. Izkazal se je tudi gostujoči vratar Jonathan Bernier, ki je zaustavil kar 39 strelov.

Končni izid je postavil Blake Comeau, ki je zadel proti svoji nekdanji ekipi. Edini gol za gostitelje je v zadnji minuti tekme dosegel Phil Kessel.

Anže Kopitar bo s svojo ekipo Los Angeles Kings na led spet stopil danes ponoči, ko bo gostoval pri New Jersey Devils.

New York Islanders so v domači dvorani s 3:1 premagali Washington Capitals in po treh zaporednih porazih spet okusili slast zmage. Najbolj zaslužen za domače slavje je bil vratar Jaroslav Halak, ki je prikazal eno najboljših iger to sezono. Skupno je zbral 31 obramb.



"Enostavno sem se na ledu počutil dobro. Seveda bi bilo še lepše, če bi mi uspelo zakleniti svoja vrata, a zmaga je le zmaga. Danes smo vsi uživali na ledu in vsak je prispeval svoj košček k zmagi," je po tekmi dejal Halak. Med strelce za otočane, ki so s 3:0 povedli že v drugi tretjini, so se vpisali Brock Nelson, Andrew Ladd in John Tavares, z zmago pa so končali zmagoviti niz prestolnikov, ki so pred tem slavili 4-krat zapored.

Tekmo med New York Rangers in Dallas Stars so v Madison Square Gardnu odločili šele kazenski streli; z 2:1 so zmagali gosti, ko je bil uspešen Jason Spezza. V ameriški avtomobilski prestolnici so domači Detroit Red Wings po podaljšku z 1:2 klonili proti Florida Panthers, za katere je odločilni zadetek dosegel branilec Mike Matheson, ki je zadel sploh prvič v sezoni.

Winnipeg Jets so doma kar s 5:1 odpravili Vancouver Canucks, v Kaliforniji pa so bili Anaheim Ducks s 3:2 boljši od Carolina Hurricanes.

Izidi
Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche    1:2
New York Islanders - Washington Capitals    3:1
New York Rangers - Dallas Stars             1:2 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Florida Panthers        1:2 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks           5:1
Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes         3:2
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike