Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.11.2017 09:42:34

Crosby prvake popeljal do zmage v podaljšku

Reuters
Potem ko so Pittsburgh Penguins v hokejski ligi NHL v domači dvorani za dva gola zaostajali proti Philadelphia Flyers, so strnili vrste in v zadnji tretjini bržčas prikazali najboljši hokej vse od junija, ko so ubranili naslov prvaka. Patric Hornqvist in Bryan Rust sta zadela v razmaku 39 sekund, piko na i je dodal kapetan Sydney Crosby.

Jake Guentzel je 64 sekund pred koncem s svojim drugim zadetkom večera zadel za podaljšek, kapetan Crosby pa je po 1:48 dodatne igre odločil tekmo v prid domače ekipe. Tako Guentzel kot Crosby sta tekmo končala s po tremi točkami, pingvini pa so zdaj zmagali še drugič zapored, potem ko so nanizali tri zaporedne poraze.

"V več pogledih je bila to naša najboljša predstava to sezono," je po tekmi dejal trener dvakratnih zaporednih branilcev naslova, Mike Sullivan.


Vodilna ekipa metropolitanske skupine New Jersey Devils je doma z 2:3 klonila proti Florida Panthers, a zadržala prvo mesto. Vratar panterjev Roberto Luongo se je pridružil ekskluzivnemu klubu in postal šele drugi vratar v NHL, ki je z dvema različnima ekipama v prvenstvu dosegel vsaj 200 zmag. Tokrat je zbral 23 obramb in osvojil svojo 200. zmago kot panter. Že prej ima 252 zmag z Vancouvrom. Doslej je takšen dosežek uspel le še Patricku Royu, ki je zbral 289 zmag z Montrealom in 262 zmag s Coloradom.

Montreal Canadiens so na domačem ledu z 1:3 izgubili proti Columbus Blue Jackets, kar dve ekipi pa sta dosegli po sedem golov. Winnipeg Jets so s 7:2 premagali Minnesota Wild, Chicago Blackhawks pa so s 7:3 nadigrali Anaheim Ducks.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja naslednja tekma čaka danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali pri Detroitu.

Izidi
New Jersey Devils - Florida Panthers            2:3
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers       5:4 podaljšek
Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets      1:3
Winnipeg Jets - Minnesota Wild                  7:2
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks              7:3
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike