stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 12.11.2017 09:20:59

Pingvini po kazenskih strelih klonili še proti plenilcem

Reuters
Pittsburgh Penguins, dvakratni zaporedni branilci naslova v ligi NHL, so na gostovanju pri Nashville Predators po kazenskih strelih izgubili s 4:5. V ponovitvi finala lanskega tekmovanja za Stanleyjev pokal so bili na drugem medsebojnem obračunu lanskih finalistov to sezono boljši plenilci; prvega so s 4:0 dobili pingvini.

Odločilni kazenski strel je za domačo ekipo zadel Filip Forsberg, v tem delu igre je bil spreten tudi Kevin Fiala, medtem ko je domači vratar Pekka Rinne pri kazenskih strelih gol dovolil le kapetanu Pittsburgha, Sidneyju Crosbyju. Ob svojem prvencu v dresu Nashvilla se je izkazal tudi Kyle Turris z golom in podajo.

"Seveda je to velika zmaga za ekipo in če se spomnimo na prejšnjo sezono, definitivno nekaj posebnega," je po zmagi dejal Forsberg: "Vendar pa v isti sapi o tem enostavno ne smeš razmišljati. Vse, kar je bilo, je bilo. To je preteklost. Mi pa gremo z dvema točkama naprej."

Plenilci so dobili še četrto zaporedno tekmo po zmagah na gostovanjih pri Anaheimu, Los Angelesu Anžeta Kopitarja in Columbusu, medtem pa je Pittsburgh izgubil štiri od zadnjih petih tekem.

"Mislim, da smo danes kljub vsemu dobro igrali. Na ledu smo bili hud boj in všeč mi je, kako so reagirali moji fantje. Všeč mi je bil naš odpor. Mislim, da če bomo še naprej igrali na tak način, bomo zmagali na še kar nekaj tekmah," je dejal trener pingvinov Mike Sullivan.



Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo naslednjo tekmo igrali v nedeljo, ko bodo v domači dvorani Staples Center gostili kalifornijske tekmece San Jose Sharks. Slednji so tokrat s 5:0 premagali Vancouver Canucks, potem ko je blestel vratar San Joseja Aaron Dell, ki je zaustavil kar 41 strelov in dosegel svoj drugi shutout v karieri. "Enostavno je treba ves čas verjeti vase in nikoli ne smeš izgubiti upanja," je po tekmi dejal Dell.

Logan Couture in Chris Tierney sta vsak dosegla po dva gola, z zadetkom in podajo pa se je za še peto zmago morskih psov na zadnjih šestih tekmah izkazal tudi Tomaš Hertl.

V Stockholmu sta še zadnjo tekmo na stari celini odigrali ekipi Ottawa Senators in Colorado Avalanche in še drugič zapored so bili uspešnejši senatorji, ki so tokrat zmagali s 4:3. To je prvič po letu 2011, da so tekme rednega dela sezone NHL v Evropi. Prizorišče je bilo izbrano zelo posrečeno, saj imata obe ekipi za kapetana švedska hokejista. Kapetan Colorado Avalanche je Gabriel Landeskog, kapetan Ottawa Senators pa Karlsson. Poleg njiju je bilo na ledu še kar nekaj švedskih igralcev, tako da so lokalni navijači prišli na svoj račun.

Spet je blestel Mike Hoffman, ki je dosegel dva zadetka, po enkrat pa sta se med strelce za Ottawo, ki je po dveh tretjinah še zaostajala z 2:3, vpisala še Mark Stone in Johnny Oduya. Švedski branilec Karlsson je zbral dve podaji, kar pomeni, da je kapetan senatorjev skupno to sezono zbral že 17 točk na 11 tekmah.

Izidi
Ottawa Senators - Colorado Avalanche       4:3
New York Rangers - Edmonton Oilers         4:2
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres        2:1 (po podaljšku)
New Jersey Devils - Florida Panthers       2:1
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets  1:2 (po kazenski strelih)
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild       0:1
Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks   3:4 (po podaljšku)
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs        1:4
St. Louis Blues - New York Islanders       2:5
Nashville Predators - Pittsburgh Penguins  5:4 (po kazenski strelih)
Arizona Coyotes - Winnipeg Jets            1:4
San Jose Sharks - Vancouver Canucks        5:0
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike