Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 11.11.2017 08:53:33

Poslastico v Stockholmu so snedli Senatorji

Reuters
Hokejisti Ottawa Senators so se v okviru promocije severnoameriške lige NHL na stari celini v Stockholmu pomerili s Colorado Avalanche. Kar 13.400 ljubiteljev hokeja v dvorani Ericsson Globe ni bilo razočaranih, saj je tekmo odločil šele podaljšek, v katerem so bili spretnejši hokejisti Ottawe, ki so z golom Marka Stona domov odnesli zmago s 4:3.

Stone je enkrat zadel že v rednem delu, nato pa je na prvi od dveh tekem rednega dela sezone v švedski prestolnici po 59 sekundah podaljšane igre zadel še odločilni gol za zmago, svoj enajsti zadetek to sezono. Po enkrat sta se pri senatorjih med strelce vpisala še švedski branilec Fredrik Claesson in Christopher DiDomenico, za hokejiste iz Kolorada pa so bili uspešni Nail Yakupov, Alexander Kerfoot in Nathan MacKinnon.

"Poleti sem opravil dobre priprave, veliko sem delal za fizično moč, veliko sem se gibal in ves čas igral hokej. To se mi zdaj obrestuje," je po tekmi menil Stone in dodal: "Celotna naša ekipa odlično igra v napadu, vsak na ledu ve, kaj je njegova naloga."


To je prvič po letu 2011, da so tekme rednega dela sezone NHL v Evropi. Ekipi se bosta v okviru globalne turneje NHL v Stockholmu pomerili še danes zvečer. Gledalci so ves čas obračuna navdušeno navijali za obe ekipi; obe imata za kapetana švedska hokejista. Kapetan Colorado Avalanche je Gabriel Landeskog, kapetan Ottawa Senators pa Erik Karlsson. Poleg njiju je bilo na ledu še kar nekaj švedskih igralcev, tako da so lokalni navijači prišli na svoj račun.

Pittsburgh Penguins, dvakratni zaporedni branilci naslova v severnoameriški hokejski ligi NHL, so na gostovanju v prestolnici pri Washington Capitals izgubili z 1:4. Braden Holtby je postal drugi najhitrejši vratar v zgodovini NHL, ki je dosegel 200 zmag. Vratar Washingtona je zaustavil 27 od 28 strelov proti svojim vratom in prišel do zmage številka 200 na svoji 319. tekmi. Prestolniki so dobili zadnje štiri od petih tekem.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo naslednjo tekmo igrali v nedeljo, ko bodo v domači dvorani Staples Center gostili kalifornijske tekmece San Jose Sharks.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike