Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Sedeča odbojka: Slovenke pete na EP v Poreču, za zlato Rusija in Ukrajina

V Poreču se izteka evropsko prvenstvo v odbojki sede. V ženski konkurenci je Slovenija tekmovanje končala na petem mestu, potem ko je danes v tekmi za razvrstitev premagala Madžarsko s 3:0 (10, 23, 17). V boju za zlato se bosta v soboto pomerili branilka naslova Ukrajina in Rusija.

Slovenska ženska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v odbojki sede v Poreču osvojila končno peto mesto. Izbranke selektorja Simona Božiča so v petek še drugič na EP premagale Madžarsko, tudi tokrat s 3:0.

Slovenija je možnosti za odločilne boje zapravila v četrtek, ko je izgubila četrtfinalno tekmo z Nizozemsko z 1:3 (-17, -27, 20, -19).

Slovenska reprezentanca je na tem EP skušala ponoviti dosežek s prejšnjega na domačih tleh, ko je na EP leta 2015 v Podčetrtku prišla do bronaste medalje.

Slovenke so se v predtekmovanju v svoji skupini uvrstile na drugo mesto in za tekmice v četrtfinalu dobila tretjo ekipo iz druge skupine, Nizozemsko. Slovenija je v prvem delu EP izgubila proti Finski z 0:3, premagala pa Hrvaško in Madžarsko s 3:0.

"Še enkrat smo pokazali, da smo boljši od Madžark. Rutinirano smo zmagali, na tej tekmi pa sem dal priložnost vsem igralkam. S prvenstva se poslavljamo s petim mestom, kar je manj, kot sem osebno pričakoval. Se je pa pokazalo, da imamo ekipo za prihodnost. Tudi današnja igra je bila na visoki ravni. Še vedno pa mi je žal za uvodni poraz proti Finski, kjer smo edino slabo odigrali na tem prvenstvu," je nastop Slovenije ocenil selektor Božič.

Slovenija je na Hrvaškem nastopila v postavi: Lena Gabršček, Suzana Ocepek, Jasmina Zbil, Larisa Pirih, Jana Ferjan, Mira Jakin, Senta Jeler, Danica Gošnak, Klavdija Antolin, Tia Vrhovnik, Marina Cencelj, Nadja Ovčjak in Saša Kotnik Hren. Trenerju Božiču je pomagal Branko Mihorko, zdravnik reprezentance pa je Dejan Fabčič.

Znana sta tudi oba finalista; v današnjem prvem polfinalu so Ukrajinke, zlate z zadnjega EP v Podčetrtku, gladko premagale Finsko s 3:0 (17, 13, 16), v drugem polfinalu pa je Rusija odpravila Nizozemsko prav tako s 3:0 (19, 11, 12).

V moški konkurenci, kjer Slovenija ni imela svoje ekipe, so se v polfinalu merili odbojkarji Bosne in Hercegovine in Rusije ter Hrvaške in Ukrajine. V finale so se uvrstili Rusi po zmagi s 3:2 ter Ukrajinci po uspehu proti Hrvaški s 3:1.

Odločilne tekme bodo na sporedu v soboto.

Značke: šport , invalidi , odbojka