Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 02.09.2017 08:17:41

Stanleyjev pokal za krst otroka in v otroški bolnišnici

Stanleyjev pokal, ena najbolj zaželenih lovorik v športnem svetu, ima zaradi posebnega dovoljenja vodstva tekmovanja v hokejski ligi NHL pestro "življenje". Srebrno lovoriko namreč lahko člani ekipe, ki jo je osvojila, za krajši čas "posvojijo" in z njo počnejo karkoli.

Početi karkoli seveda v vodstvu NHL razumejo v določenih mejah, potem ko jo je pred leti Mark Messier odnesel v nočni klub, ko je slavil z Edmontonom in New York Rangers.

Igralci so pri izmišljanju zanimivih načinov, kako preživeti dan s Stanleyjevim pokalom, lahko tudi zelo izvirni, velika lovorika pa je tako preživela že marsikaj, bila je tudi že posoda za zajtrk in prostor za led, kjer so hladili pijačo na zabavi.


Stanleyjev pokal je bil po zaslugi najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja tudi že v Sloveniji, v zadnjih dneh pa sta pozornost ljubiteljev hokeja, ki spremljajo, kam gre pokal za en dan z zmagovalci prejšnje sezone, vzbudila člana zmagovitega Pittsburgha Josh Archibald in Matt Cullen - ta je sicer poleti zamenjal okolje in bo odslej igral za Minnesoto -, ki sta svoj dan s pokalom povezala s podmladkom.

Archibald se je odločil, da bo v pokalu krstil svojega tri trdne starega sina Breckena, fotografije dojenčka v pokalu pa sta seveda z veseljem delila na družbenih omrežjih.

Cullen se je odločil pokal deliti z nekoliko starejšimi otroki, najprej je objavil fotografijo lovorike, s katero je v zjutraj postelji prebudil svojega sina Joeyja, pozneje pa se je vsa družina odpravila v otroško bolnišnico v West Fargu, kjer so se lahko s prestižnim pokalom fotografirali še številni mladi bolniki.

Značke: hokej, nhl, zanimivosti

Članki iz rubrike