testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
1 21.08.2017 18:32:02

Ti, ti GOLJUFA! Stavila sta na poraz svoje ekipe z dvema zadetkoma razlike

V športu je pač tako, da lahko igralci vplivajo na izid tekme. Namerno ali nenamerno. Ampak, enkrat pride vse na svetlo, posebej, če si izposodiš denar za stavo in ti potem spodleti.

Ukrajinska hokejska zveza je sporočila, da preiskuje obtožbe o prirejanju izidov, v katere naj bi bila vpletena dva člana izbrane vrste. Incident naj bi se zgodil med svetovnim drugoligaškim prvenstvom aprila v Kijevu.

Eden od igralcev in eden od vratarjev ukrajinske ekipe naj bi si pred tekmo z Južno Korejo 28. aprila sposodila po 30.000 dolarjev in jih nato investirala na stavnicah na poraz svoje ekipe z vsaj dvema zadetkoma razlike.

A se dvoboj ni izšel po njunih računih. Ukrajina je sicer izgubila z 1:2, a šele po kazenskih strelih; Južna Koreja si je s tem izidom prvič doslej priborila sodelovanje na elitnem SP 2018, Ukrajinci so izpadli v tretji kakovostni razred.

V Ukrajini domnevajo, da je afera prišla v javnost, ker hokejista po neuspešnem poskusu vplivanja na izid nista vrnila sposojenih 30.000 dolarjev.

V ukrajinski hokejski zvezi so v sodelovanju s krovno mednarodno zvezo IIHF napovedali preiskavo; če se bo izkazalo, da so obtožbe resnične, bosta igralca kaznovana z doživljenjsko prepovedjo nastopanja. "Smo zagovorniki častnega športa. Še posebej pa je nesprejemljivo, če se pravila poštene igre in fair playa kršijo na mednarodnih tekmah, ko gre za ugled države," je dejal predsednik zveze Anatolij Brezvin.

Značke: hokej, ukrajina

Članki iz rubrike