ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.08.2017 14:18:40

Odbojkarice v Rotterdam po vozovnico za SP

www.alesfevzer.com
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je odpotovala na Nizozemsko, kjer se v torek začne zadnji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Japonska. Prvi tekmec bodo Bolgarke, tekma v Rotterdamu pa se bo začela ob 14.30 uri.

Slovenske odbojkarice so se na turnirju 2. kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo na Portugalskem prebile do drugega mesta, izgubile so le z Nemkami, ter si s tem zagotovile uvrstitev v zadnji, tretji krog. Na Iberskem polotoku so Slovenke ugnale Francijo, Portugalsko, Estonijo in Finsko.

V deželi tulipanov Slovenke čaka še težje delo. Ob Bolgarkah se bodo pomerile še z Belgijkami, Grkinjami, Nizozemkami in Čehinjami in prav vse reprezentance, z izjemo Grčije, so na evropski lestvici uvrščene pred Slovenijo, ki je na 23. mestu. Belgijke so celo šeste, Nizozemke sedme, Čehinje desete. Kapetanka Eva Mori vseeno meni, da ima možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo tudi Slovenija: "V Rotterdam odhajamo po prvo ali drugo mesto, s tem, da se zavedamo, da imamo težko konkurenco. Ampak upam, da bomo dale vse od sebe in da bomo izkoristile vsako tekmo, tudi kot dobro pripravo za septembrsko svetovno prvenstvo do 23 let, ki ga bomo gostili v Sloveniji."

Tudi korektorica Iza Mlakar meni, da bo Slovenija v Rotterdamu enakovreden tekmec evropskim velesilam: "Zelo smo motivirane in mislim, da smo tudi telesno zelo dobro pripravljene, tako da upam, da bomo prikazale svojo najboljšo igro. Mislim, da lahko tudi tako kakovostnim ekipam pariramo in pričakujem, da bomo prikazale kar največ."

slovenija azerbajdzan SPS_1505
ALESFEVZER.COM



Prve tekmice bodo favorizirane Bolgarke. Z vlogo tekmic se selektor Alessandro Chiappini sicer ne obremenjuje, si pa želi, da bi Slovenija turnir začela z zmago: "Na Nizozemsko odhajamo z optimizmom, saj vem, da se bomo lahko z vsemi ekipami dokaj enakovredno kosali. Zavedamo se, da so reprezentance, s katerimi bomo igrali, zelo močne, zato bodo te tekme za nas dragocene za napredovanje in tudi za pridobivanje izkušenj. Želimo se osredotočiti na vsako tekmo posebej in turnir začeti z zmago. Nimamo razloga, da bi nas bilo strah, ali da bi imeli tremo, saj mislim, da smo dobro pripravljeni. Naredili smo vse, kar smo lahko, da bomo na najvišji ravni odigrali ta turnir."

Tekma med Bolgarijo in Slovenijo se bo v dvorani Topsport Centrum začela ob 14.30 uri. Na Nizozemskem bodo za Slovenijo nastopile: Eva Mori, Špela Marušič, Tina Grudina, Saša Planinšec, Ela Pintar, Sara Đukić, Katja Mihalinec, Anita Sobočan, Lana Ščuka, Darja Eržen, Iza Mlakar, Maja Pahor, Veronika Mikl.

Značke: odbojka, ženske

Članki iz rubrike