IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 03.12.2016 10:01:51

V ligi NHL tesni domači zmagi

Reuters
Hokejisti v ligi NHL so ponoči odigrali vsega dve tekmi. San Jose Sharks so doma ugnali Montreal Canadiens z 2:1, Calgary Flames pa so šele po izvajanju kazenskih strelov s 3:2 premagali Minnesoto Wild.

San Jose ostaja zaklet za Montreal, ki je na gostovanju pri omenjeni ekipi izgubil že 10. zaporedoma. Domači so tekmo v svojo korist odločili že v prvem delu, ko sta zadela Brett Burns (6.) z igralcem več na ledu in Joe Pavelski (20.), ki je bil podajalec že pri prvem golu. Kanadčani so bili blizu preobratu v končnici, ko je minuto in 17 sekund pred koncem zadel Artturi Lehkonen. Nato so gostje zamenjali še vratarja s šestim igralcem v polju, a bili v lovu na drugi gol neuspešni.

Gledalci v Scotiabank Saddledomu v Calgaryju pa so za kupljene vstopnice videli ob tekmi še podaljšek in kazenske strele ter na koncu slavili tesno domačo zmago. Hokejisti Minnesote so povedli v četrti minuti po golu Chrisa Stewarta, Kris Versteeg (13.) in Mickael Backlund (14.) pa sta že v prvem delu poskrbela za veselje na tribunah. Mikko Koivu je z golom v 48. minuti gostom nato zagotovil podaljšek in točko.



Odločitev o zmagovalcu je padla po samostojnih obračunih vratarjev z napadalci, kjer sta za gostitelje zadela Versteeg in Shean Monahan, za goste pa je bil uspešen le Jason Pominville.

Anže Kopitar je bil s Kralji iz Los Angelesa ponoči prost, moči za nedeljski obračun z nevarnim Montrealom, še vedno vodilno ekipo vzhoda, pa bo ekipa iz Kalifornije nabirala še v soboto.

Članki iz rubrike