palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

sta
sta
1 26.12.2023 22:05:41

Tekma, da te kap! Olimpija v Tivoliju čarala, čarala in pričarala nekaj lepega za praznike

HKO/DOMEN JANČIČ
Hokejisti Olimpije so v ligi ICEHL prišli do 12. zmage, četrte po kazenskih strelih. Še drugič so na ta način v Tivoliju premagali celovški KAC, izid je bil 7:6 (0:3, 3:1, 3:2; 1:0).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 2225, sodniki: Piragić, Zrnič, Hribar, Zgonc.
* Strelci: 0:1 Sablattnig (Fraser, Herburger, 9.), 0:2 Ganahl (17.), Haudum (Petersen, Muršak, 18.), 1:3 Bičevskis (Gooch, Pance, 24.), 2:3 Zajc (Gooch, Bičevskis (26.), 3:3 Zajc (Pavlin, Gooch, 29.), 3:4 Bischofberger (Unterweger, Hundertpfund (33.), 3:5 Haudom (Muršak, Potsma, 45.), 4:5 Zajc (Dodero, Gooch (48.), 4:6 Fraser (53.), 5:6 Zajc (55.), 6:6 Gooch (55.); 7:6 Zajc - kazenski strel.

Olimpija in KAC sta odigrala najbrž najboljšo tekmo sezone v Tivoliju. Če ne najbolj kakovostno, pa zagotovo najbolj zanimivo. Občinstvo je lahko uživalo v lepih akcijah, v rednem delu je padlo kar 15 golov. Gosti so imeli nekaj več od igre, toda Ljubljančani so pokazali veliko mero borbenosti in nepopustljivosti. Čeprav so zaostajali z 0:3 in v 53. minuti tudi še s 4:6, so na koncu prišli do dveh točk, s katerimi so se utrdili na želenem desetem mestu lestvice, ki še zagotavlja končnico. Junak tekme je bil Miha Zajc, ki je v rednem delu dosegel štiri gole, nato pa je edini zadel še kazenski strel.

Po prvi tretjini je kazalo, da bodo zanesljivo zmagali gosti. Zasluženo so vodili s 3:0, čeprav bi se tekma lahko obrnila tudi drugače. Pri izidu 0:1 je Nik Simšič ob številčni premoči zadel okvir vrat, malo pozneje pa še sam pridrsal pred tekmečevega vratarja, a z backhandom streljal mimo gola.

Zato pa so bili domači učinkovitejši v prvem delu druge tretjine, ko so prišli do izenačenja. Uspešen večer je napovedal Zajc, ki je v tem delu dosegel dva zadetka. Gosti so še odgovorili, na začetku tretje tretjine pa spet povedli za dva gola. A Ljubljančani se niso predajali. Zajc je z natančnim strelom izid znižal, potem ko so gosti dosegli še šesti gol, pa je ekipo še enkrat približal na gol zaostanka. S fantastično samostojno akcijo je izid drugič izenačil Trevor Gooch.



V zadnjih trenutkih so domači trpeli, Celovčani so pritiskali, v zadnji minuti so imeli po izključitvi Simšiča še igralca več, toda obramba Olimpije na čelu z odličnim vratarjem Lukašom Horakom je zdržala vse napade.

Tudi tiste v podaljšku, njihovo neučinkovitost v njem bi lahko kaznoval Žiga Pance, ki je sam prišel pred vratarja, a ga ni znal premagati. Podobno kot na drugi strani Jan Muršak, ki je imel v zadnjih sekundah še lepšo priložnost, toda Horak mu je prvi strel odbil, nato pa odlično reagiral tudi po drugem poskusu Mariborčana.

Češki vratar se je s posredovanji ogrel tudi za kazenske strele, vse tri je ubranil, pri Ljubljančanih pa je mojstrsko zadel Zajc in s tem postavil piko na i odlični tekmi.

Naslednji obračun bodo Ljubljančani igrali v četrtek v Salzburgu.

Članki iz rubrike