Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 26.10.2023 22:06:11

Jeseničani doma izgubili z Unterlandom

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige izgubili z ekipo Unterland Cavaliers z 2:5 (0:1, 2:4, 0:0).

Jeseničani so v prejšnjem krogu v slovenskem obračunu v Celju premagali drugega slovenskega udeleženca lige, a šele po streljanju kazenskih strelov s 3:2. Danes pa so v Podmežaklo prišli hokejisti iz Južne Tirolske, ki so bili pred obračunom na sredini lestvice, Jeseničani pa so za tri točke zaostajali za Zell am Seejem.

A danes železarjem ni šlo po načrtih. Že začetek je nakazal, da bodo težko prišli do želenih novih točk. Gostje so povedli v 11. minuti, potem pa na začetku druge tretjine ob igralcu več povišali na 2:0.


Sledilo je kratko obdobje dobre jeseniške igre, v katerem so domači na hitro izenačili. Eric Pance ob "power playu" in Žiga Urukalo sta namreč v 25. in 26. minuti zadela v razmaku le 33 sekund. A popolnega preobrata ni bilo, že dobro minuto in pol zatem pa so Italijani še enkrat povedli.

Za nameček je še pred polovico tekme sledil še četrti plošček v mreži domačih. Takrat je mladega Bora Glaviča, ki je tekmo začel, v vratih zamenjal Žan Us, a Jeseničani so do konca tretjine dobili še en gol, ki je praktično že odločil dvoboj. V zadnji tretjini zadetkov ni bilo, domačim pa tudi ni uspelo stopiti prednosti Unterlanda.

Jeseničani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, ko bodo v Podmežakli gostili še vodilno zasedbo lige Zell am See, ta ima zdaj pet točk prednosti.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike