podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 25.10.2023 12:18:33

Celjani pokazali ostre zobe, a Jeseničani so po napeti tekmi s Štajerske odšli z zmago

Luka Vovk
Slovenska kluba v alpski hokejski ligi sta danes igrala drugi medsebojni dvoboj v sezoni. V Celju so slavili aktualni prvaki, a so Jeseničani do zmage prišli šele po kazenskih strelih s 3:2 (1:2, 0:0, 1:0; 1:0).

Prvi medsebojni obračun v regionalnem tekmovanju je bil na sporedu že v uvodnem krogu, takrat so Sij Acroni Jesenice v Podmežakli premagale RST Pellet Celje s 6:1.

Danes so bili gostitelji Celjani. Ne ena ne druga ekipa pred slovenskim regionalnim derbijem nista imeli najboljše popotnice, saj so prvaki na zadnji tekmi klonili v Meranu z 2:5, Celjani pa z 1:6 v Zell am Seeju.

Jeseničani statusa papirnatega favorita niso takoj potrdili. Borbeni Celjani so krenili odločno, že v šesti minuti pa je Jakob Bernard poskrbel za vodstvo. Jeseniški odgovor je bil hiter, David Planko pa je bil strelec za 1:1. A še pred koncem tretjine so spet vodili domači, za novo vodstvo je zadel Jakob Pečnik.

Nadaljevanje v drugi tretjini ni prineslo zadetkov, Celjani so ob dobro razpoloženem vratarju Jakobu Brandnerju uspešno odbijali jeseniške napade, a tudi sami nekajkrat ogrozili Žana Usa v vratih železarjev.

celje jesenice hokej 23 lv
Luka Vovk

Podobno je bilo v zadnji tretjini. Jeseničani so sicer imeli terensko premoč, ki pa je dolgo ostala neizkoriščena. Vse do 57. minute, ko je moral na klop za kaznovane Bernard. To pa je izkoristil Gašper Seršen in gostom omogočil podaljšek.

V tem so bili bližje uspehu Celjani, tudi zaradi jeseniške kazni, ko so zadnji dve minuti igrali z igralcem manj. A odločitve ni prineslo niti dodatnih pet minut, tako da sta ekipi izvajali kazenske strele. Pri teh pa so bili boljši Jeseničani: zadela sta tako Žan Jezovšek kot Eric Pance, Us je ustavil oba celjska poskusa in zmaga je odšla na Gorenjsko.

Jeseničani imajo na drugem mestu lestvice s 27 točkami tri točke zaostanka za Zell am Seejem, Celjani so z devetimi točkami na predzadnjem mestu.

V naslednjem krogu bosta v četrtek obe ekipi igrali doma: Jeseničani bodo gostili Unterland, Celjani pa drugo zasedbo Linza.

Značke: hokej, celje, jesenice

Članki iz rubrike