evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

hdd jesenice
hdd jesenice
0 30.09.2023 20:08:27

V nedeljo bomo igrali za Aleša! Pridite in pomagajte!

HDD Jesenice
V nedeljo, 1.10.2023, bomo igrali za Aleša Kranjca! Celoten izkupiček od prodanih vstopnic bomo namenili za pomoč Alešu. Obračamo pa se tudi na vas, dragi navijači. Pomagate lahko z nakupom vstopnic, ki so na voljo na vseh prodajnih mestih Petrol Slovenija , na mojekarte.si in na blagajni pred petkovo tekmo. Lahko pa se odločite tudi za donacijo preko TRR.

Kot mlad fantič – pionir je odraščal v času vrhunca železarske hokejske evforije in prav gotovo ni bilo nikdar vprašanje, s katerim športom bi se ukvarjal – vstopil je skozi vrata dvorane Podmežakla in z velikimi očmi požiral vragolije jeseniških hokejistov v zlatih časih, prvih sezonah po osamosvojitvi Slovenije. Spremljal je mojstre ruske hokejske šole, opazoval domače legende Podmežakle, kot stotine drugih otrok je iskal pogled na ledeno ploskev skozi luknje med nogami starejših na prepolnih tribunah dvorane Podmežakla – in upal, ter verjel, da bo nekoč in nekdaj stal na tem svetem ledu pod njim. Ko je bil v najbolj ranljivih najstniških letih, je doživel drugo plat jeseniškega hokeja, finančni zlom in prvi propad kluba. A je vztrajal, vztrajal, delal in se boril – s še vedno enim in istim ciljem, obleči dres z železarjem na prsih.
Še pred prelomom tisočletja je kot takrat že tudi mladinski reprezentant debitiral v članskem moštvu Jesenic in dobil priložnost ob boku jeseniških branilskih legend Toma Juga, Borisa Kunčiča in Boruta Vukčeviča. Z odličnimi predstavami si je v sezoni 1999/2000, kot najmlajši član, prislužil tudi nastop na članskem svetovnem prvenstvu skupine B na Poljskem. Po nekaj letih učenja je skupaj s celotnim jeseniškim hokejskim ustrojem dozorel, eksplodiral in postal ključni člen ekipe v zgodovinski sezoni 2004/05, ko so skupaj s soigralci po desetih letih suše vrnili pokal za najboljšega v državi nazaj domov, na Jesenice. Gringo je v tej sezoni dosegel neverjetnih 24 zadetkov, večina izmed njih pa je bila doseženih na spektakularen način – z izjemnim strelom od daleč, kar je postal Alešev zaščitni znak. Aleš Kranjc je na domačih Jesenicah vztrajal vse do sezone 2009/10, ko je skupaj z bratoma Marcelom in Davidom Rodmanom sprejel nov izziv – odpravili so se na Dunaj, kjer je odigral odlično sezono, a v avstrijski prestolnici ostal le eno sezono, saj se je nato preselil v madžarski Szekesfehervar. Po odlični sezoni je stopil še korak naprej in se preselil v Česke Budejovice, nato pa svoja najboljša hokejska leta preživel v nemškem Kölnu, kjer je doživel tudi svoj reprezentančni vrhunec – uvrstitev in nastop na Olimpijskih igrah leta 2014 v ruskem Sochiju. Po vrhuncu je za Aleša sledilo nekoliko nepričakovano, a žal tolikokrat realno težko obdobje iskanja prave sredine. Preizkusil se je v Rusiji, na Švedskem, se vrnil na Češko in sezono 2015/16 končal v avstrijskem Gradcu. Zdaj že v zrelih letih se je leta 2016 vrnil domov. Sezono je pričel v dresu HDD Jesenice, ter se nato preselil v nemško drugo ligo. S tem si je zagotovil nastop tudi na drugih uspešnih olimpijskih kvalifikacijah in še drugič nastopil na Olimpijskih igrah, tokrat v Južni Koreji.
Ob koncu svoje bogate kariere se je še enkrat vrnil bližje domu, tokrat je oblekel dres ljubljanske Olimpije, uradno pa je svoje zadnje tekme odigral v vrstah nemškega EV Lindau, tudi zaradi težav z zdravjem, ki so se tiho že pretihotapile v njegov vsakdan. Aleš je zbolel za težko, neozdravljivo boleznijo ALS, ki prizadene prav gibalno motoriko in mišice v telesu.
Ko je pred letošnjim poletjem novica o njegovem stanju prišla v javnost, je hokejska, pa tudi siceršnja javnost stopila skupaj in poskušala pomagati Alešu in njegovi družini z zbiranjem finančnih sredstev za edino bilko upanja, ki jim je še preostala – dragemu zdravljenju na specializirani kliniki v ZDA. Žal zbranih sredstev še ni dovolj, toda gorenjska trma v srcih Aleša, žene Andreje in vseh nas, ki lahko kakorkoli in karkoli vrnemo Gringu v zameno za dolga leta razvajanja spremljevalcev hokeja ni usahnila. V prihodnjih mesecih bomo znova stopili skupaj in pomagali Alešu pri zbiranju sredstev.
Domača tekma 1.10.2023 proti Rittnu v dvorani Podmežakla bo tekma za Aleša. Celoten izkupiček od prodaje vstopnic na tej tekmi bo romal v sklad za Aleševo zdravljenje, zato v imenu naše in vaše #28 prosimo za pomoč – pridite in napolnite Podmežaklo in z nakupom vstopnice postanite šesti igralec v Aleševi tekmi življenja – za življenje. Cena vstopnice bo tokrat izjemoma 10 evrov.


Kdor želi, pa lahko sredstva za Aleša donira tudi z nakazilom na TRR kluba. Podatki za nakazilo so:
HD Društvo Jesenice
Ledarska ulica 4
4270 Jesenice
Koda namena: CHAR
Namen: Donacija za Aleša
IBAN: SI56 6100 0000 7560 818

Članki iz rubrike