evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 17.09.2023 21:10:47

Brutalna zmaga SŽ Olimpije!! To, kar so zmaji naredili na Dunaju, bo še dolgo odmevalo!!

Luka Vovk
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 2. kroga lige ICEHL v gosteh premagali Vienno Capitals s 5:2 (0:1, 1:1, 4:0).

 Vienna Capitals - SŽ Olimpija 2:5 (1:0, 1:1, 0:4)
* Dvorana Steiffl Arena, gledalcev 4300, sodniki: Hronsky, Siegel (glavna), Durmis, Jedlička.
* Strelci: 1:0 Kainz (Eriksson, 5.), 2:0 Hartl (Cheek, Tičar, 25.), 2:1 Predan (Sodja, Magovac, 32.), 2:2 Bičevskis (Cullen, Zajc, 43., PP2), 2:3 Mahkovec (Pavlin, Simšič, 44., PP1), 2:4 Kapel (Sodja, 56.), 2:5 Gooch (57., EN).
* Kazenske minute: Vienna Capitals 10, SŽ Olimpija 2.

Ljubljanski hokejisti so v drugi tekmi nove sezone dosegli prvo zmago. Potem ko so v petek na domačem ledu po podaljšku morali priznati premoč Linzu, so danes v gosteh po odlični zadnji tretjini premagali Dunajčane s 5:2.

Zeleno-beli so v novo sezono, v katero so vstopili v precej spremenjeni zasedbi, krenili z všečno domačo predstavo, kjer pa je malo zmanjkalo za prvo zmago. A so danes vse to nadoknadili, poskrbeli za nor preobrat in v zadnjih 20 minutah zelo učinkovito napolnili mrežo Vienne, kjer to sezono igra naš reprezentant Rok Tičar.

Vienna je sicer bolje začela, povedla pa po petih minutah, ko je Lukaša Horaka premagal Lukas Kainz. Ljubljančani so imeli nekaj priložnosti že v prvem delu, toda ostale so neizkoriščene, tudi ob dveh zaporednih domačih izključitvah.

V nadaljevanju so Dunajčani vodstvo še povišali, podajalec ob drugem golu je bil tudi Tičar. A to je bil zadnji domači gol na tekmi, na kateri so pred začetkom na posebni slovesnosti pod strop dvorane potegnili dres upokojenega domačega zvezdnika Rafaela Rotterja.

Nadaljevanje pa je bilo povsem ljubljansko in zmaji so na koncu pokvarili večer domačim navijačem. Začel je Aljaž Predan po preigravanju z lepim zadetkom za znižanje na 1:2 še v drugi tretjini.

olimpija vienna 23jpeg
Leo Vymlatil

Odločilni trenutki pa so sledili na začetku tretje. Dunajčani so imeli precej težav z disciplino in so si prislužili deset minut kazni (gostje le dve), v 43. minuti pa so imeli na klopi za kaznovane dva igralca.

To so Ljubljančani dobro izkoristili. Najprej je še ob prednosti dveh igralcev po odbitku zadel Maris Bičevskis, manj kot pol minute zatem pa je popoln preobrat ob prednosti enega igralca končal Marcel Mahkovec, ki je pred golom preusmeril plošček.

Gostje so nato prestali edino kazen na tekmi, ko pa so bili spet v polni postavi, je Rok Kapel v 56. minuti s spretnim strelom iz bližine povišal že na 4:2. Domači, ki so po vodstvu SŽ Olimpije pošteno pritisnili v napadu, so nato že štiri minute pred koncem tvegali brez vratarja Stefana Steena, kar pa je pol minute pozneje izkoristil še Trevor Gooch in postavil končnih 5:2.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo igrali v petek, ko bodo gostovali v Gradcu. Po dveh krogih SŽ Olimpija s štirimi točkami na lestvici zaseda peto mesto.

Članki iz rubrike