evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

bk
bk
0 22.08.2023 12:49:50

Za start trije porazi Celja in Jesenic, železarji nocoj z domačo premiero

Luka Vovk
Potem ko je SŽ Olimpija že konkretno zakorakala v tekmovalni ritem, sta ga v preteklem tednu prvič v novi sezoni začutila tudi naša kluba, ki se bosta letos dokazovala v ligi AHL, Sij Acroni Jesenice in Celje.

Celjani, ki so zaradi posledic poplav še vedno brezdomci – ta teden bodo trenirali v Podmežakli – in ki še ne vedo, kdaj bodo v svoji dvorani v Mestnem parku znova ustvarili ledeno ploskev (gotovo je ne bo vse do 1. septembra), so doslej odigrali dve tekmi, obe s tekmecema, s katerima se bodo srečevali v alpski ligi.

Celje 2023/24
Vratarja: Jakob Brandner (Avt), Jaka Gajšek
Branilci: Nik Grahut, Nik Širovnik, Mark Čepon, Tim Dolinar, Bruno Kuret, Jakob Bernard, Maks Cekuta
Napadalci: Jan Flajs, Žiga Flajs, Denis Goljinski (Rus), Mikus Mintautiškis (Lat), Mark Sojer, Jure Sotlar, Jakob Pečnik, Nejc Kastelic, Jaša Jenko, Rok Kolar, Maks Bukovec, Gal Sodja Zalokar, Nik Sečen, Alex Kepic, Matevž Marinšek, Luka Ramšak
Glavni trener: Gal Koren

Pripravljalne tekme Celja
12. avgust, Linz: Linz 2 – Celje 3:2 (podaljšek)
19. avgust, Zell am See: Zell am See – Celje 4:2
26. avgust, Egna: Unterland – Celje
30. avgust, Celje: Celje – Linz 2
2. september, Celje: Celje – UTE Budapest

Pot jih je najprej popeljala v Linz, kjer so proti drugi ekipi rumeno-modri izgubili z 2:3 po podaljšku (1:0, 0:1, 1:1; 1:0), teden dni kasneje pa je četa Gala Korena odpotovala še v Zell am See, kjer so bili Avstrijci, s katerimi so se sicer Celjani nazadnje srečali v sezoni 2015/16 v takratni ligi INL, boljši s 4:2.

To soboto bodo celjski hokejisti odigrali tretjo tekmo, tudi to v gosteh in tudi to proti tekmecu iz lige AHL, prvič pa se bodo pomerili z italijanskim udeležencem Unterlandom iz Egne. Kaj celjski klub čaka po tem koncu tedna, je težko napovedati, bolj ko ne pa je že jasno, da bodo na predzadnji avgustovski dan in v prvih septembrskih dneh zelo težko gostili njihovi zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone lige AHL, v katero bodo igralci iz knežjega mesta kot edini debitanti sezone startali 16. septembra v Podmežakli.

Jesenice 2023/24
Vratarja: Žan Us, Bor Glavič
Branilci: Miha Logar, Rožle Bohinc, Anže Prostor, Matevž Seršen, Žiga Urukalo, Tim Borse, David Planko
Napadalci: Gašper Glavič, Žan Jezovšek, Eric Pance, Lovro Kumanović (Hrv), Tjaš Lesničar, Urban Sodja, Gašper Seršen, Grega Pazlar, Tadej Čimžar, Martin Bohinc
Trener: Gaber Glavič


Pripravljalne tekme Jesenic
15. avgust, Zell am See: Zell am See – Jesenice 3:1
22. avgust, Jesenice: Jesenice – Rosenheim (19.00)
25. avgust, Bled: Jesenice – Olimpija (20.00)
26. avgust, Bled: Jesenice – VSV/Fehervar
2. september, Jesenice: Jesenice – Linz 2 (19.00)
8. september, Jesenice: Jesenice – Budapest Akademia (19.00)
9. september, Jesenice: Jesenice – Budapest Akademia (14.00)

NOCOJ Z NEMŠKIM DRUGOLIGAŠEM
Prav slednja pa bo danes prvič to sezono gostila prijateljsko tekmo, na kateri se bodo pred domačimi navijači ob 19. uri predstavili prvaki lige AHL. Železarji bodo na Gorenjskem pozdravili nemškega drugoligaša Rosenheim, vstop na tekmo pa je prost. To bo sicer druga pripravljalna tekma čete Gabra Glaviča, ki je pred dnevi kot Celjani odšla v Zell am See, kjer so bili severni medvedi boljši s 3:1. Edini zadetek za železarje pa je dosegel Žan Jezovšek, to je bilo v 34. minuti, potem ko je avstrijsko moštvo vodilo že s 3:0.

Po tekmi z nemškim moštvom nato Jeseničane ta teden čakata še dva obračuna z dvema moštvoma lige ICEHL. Prvi, najprestižnejši v našem hokejskem prostoru, je na sporedu v petek ob 20. uri, ko bo na blejski poletni ligi prišlo do spopada večnih rivalov iz Ljubljane in Jesenic. V soboto pa se bodo nato železarji pomerili ali z beljaškim VSV-jem, kjer igrata Blaž Tomaževič in Robert Sabolič, ali pa z madžarskim Fehervarom Anžeta Kuralta.

SVETINA V VSETIN
Omenimo še to, da je Jeseničane zapustil Erik Svetina. Napadalec je namreč dobil ponudbo za preizkus pri češkem drugoligašu Vsetinu. Vsetinu je Svetino sicer priporočil nekdanji reprezentant Rok Pajić, s katerim je glavni trener Luboš Rob tega moštva nekdaj sodeloval pri Českih Budejovicah.

Članki iz rubrike