evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

bk
bk
0 31.07.2023 15:56:17

Pri Olimpiji so ga odslovili, zdaj pa se je reprezentant pridružil večnemu rivalu zeleno-belih!

Pričakovano.

Po zadnji sezoni se je sicer prebil v reprezentanco in debitiral tudi na zadnji tekmi Slovenije na elitnem svetovnem prvenstvu, vendar pa Žan Us z vtisom, ki ga je pustil v dresu SŽ Olimpije, zagotovo ni mogel biti zadovoljen.

Jesenice 2023/24
Vratar: Žan Us
Branilci: Miha Logar, Rožle Bohinc, Anže Prostor, Matevž Seršen
Napadalci: Gašper Glavič, Žan Jezovšek, Eric Pance, Lovro Kumanović (Hrv), Tjaš Lesničar, Urban Sodja, Gašper Seršen, Grega Pazlar, Erik Svetina, Tadej Čimžar
Trener: Gaber Glavič

Če je bila ena sezona prej predvsem v razširjenem avstrijskem prvenstvu zanj fantastična, je bila zadnja (pod)povprečna – v ligi ICEHL je ustavil le 88 odstotkov strelov – in nič kaj presenetljivo ni bilo, da se mu je SŽ Olimpija spomladi zahvalila za sodelovanje. Žan Us je bil tako nekaj tednov brez kluba, zdaj pa se je, kot kaže, dogovoril za novo sodelovanje s Sijem Acronijem Jesenicami, kjer mu bo nedvomno pripadla vloga prvega čuvaja mreže.

zan us 20 mm
Martin Metelko

Sedemindvajsetletni otrok kranjske hokejske šole je z zmaji osvojil naslov v ligi AHL ter tri naslove državnega prvaka, tudi z železarji pa je že sodeloval, in to zelo dobro – v dresu železarjev je osvojil dve kroni v DP.

hokej zan us
alesfevzer.com

"Žan je bil v preteklosti že zelo pomemben člen v naši ekipi. V zadnjih sezonah si je z igranjem na višji ravni nabral veliko izkušenj in vpoklic v reprezentanco. Veselim se njegove vrnitve. Verjamem, da bo dodana vrednost ter eden ključnih igralcev za našo ekipo," je po naznanitvi sodelovanja z reprezentantom povedal direktor kluba Anže Pogačar.

Žan Us je po Tadeju Čimžarju še drugi reprezentant, ki je lani igral za SŽ Olimpijo in zdaj dogovor sklenil s prvakom alpske lige. 

Značke: hokej, dp, žan-us

Članki iz rubrike