stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 23.10.2022 20:16:16

Črn večer v Tivoliju! Zmajem ni uspevalo prav nič, tekmecem čisto vse!

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so na tekmi 12. kroga lige ICEHL izgubili s Pustertalom z 0:7 (0:3, 0:2, 0:2).

SŽ Olimpija  Pustertal 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 900, sodniki: Bajt, Piragić (glavna), Bärnthaler, Snoj.
* Strelci: 0:1 Ahl (Andergassen, Kristensen, 4.), 0:2 Ahl (March, 8.), 0:3 Archambault (Luchuk, Glira, 20.), 0:4 Roy (37.), 0:5 Kristensen (Catenacci, 40.), 0:6 Luchuk (Archambault, Ege, 41.), 0:7 Andergassen ( Ahl, Catenacci, 45.).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 6, Pustertal 10.


Ljubljančani so v domači dvoboj s tekmecem, ki je bil pred obračunom zadnji na lestvici in je pred dnevi kot prvi v ligi menjal trenerja (Stefana Mairja je zamenjal Phil Horsky), krenili optimistično. Na zadnjem gostovanju so premagali Graz in se povzpeli na šesto mesto. A danes jim ni šlo nič po načrtih in na koncu so doživeli hladen tuš in visok poraz.

Gostje so zeleno-bele presenetili že na začetku. Izjemno dobro so izkoriščali svoje priložnosti ter že prvi nevarnejši akciji v četrti in osmi minuti spremenili v zadetka. Ljubljančani so sicer iskali pot do mreže Joshue Sholla, ki pa je bil dobro razpoložen in ni klonil. Olimpiji ni šlo niti z igralcem več, za nameček pa so gostje ob koncu prve tretjine po koncu kazni ušli v protinapad ter povedli s 3:0.

Trener Mitja Šivic je po prvem odmoru v vratih naredil zamenjavo, namesto Žana Usa je v igro vstopil Anthony Morrone. A razmerij na ledu to ni spremenilo. Domači so sicer imeli premoč in nekaj več strelov, a brez pravega učinka. Na drugi strani pa je bil Pustertal še naprej neusmiljeno natančen ob izkoriščanju svojih priložnosti. V 37. minuti je bilo tako na semaforju že 0:4. Ljubljančani so zapravili še dva "power playa", potem pa sami imeli ob koncu druge tretjine dva igralca na kazenski klopi, prednost 5-3 pa je Pustertal pet sekund pred odmorom spremenil v vodstvo 5:0.

V zadnji tretjini so se domači tako osredotočili vsak na častni zadetek, a ta večer jim ni uspevalo prav nič. Tako so imeli tudi sami pol minute prednost dveh igralcev na ledu, a niso zadeli, so pa dobili še dva gola v zadnji tretjini. Ta poraz je prvi v sezoni brez doseženega zadetka in tudi najvišji doslej.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v petek, ko bodo v Tivoli prišli Dunajčani.

Značke: hokej, sž-olimpija

Članki iz rubrike