pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 16.10.2022 20:26:46

Olimpiji veliki skalp, padla vodilna ekipa lige

Profimedia
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 10. kroga lige ICEHL premagali Bolzano s 5:2 (2:0, 2:0, 1:2).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 900, sodniki: Encz, Sternat (glavna), Miklič, Vaczi.
* Strelci: 1:0 Garreffa (Neill, Crnovič, 18.), 2:0 Kapel (Šturm, Simšič, 20.), 3:0 Kapel (Dodero, Simšič, 23.), 4:0 Kapel (32.), 4:1 McClure (Dalhuisen, Gazley, 44.), 5:1 K. Čepon (Zajc, 50.), 5:2 Thomas (Culkin, Hults, 55.).
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 12, Bolzano 10.

Ljubljančani so v regionalni ligi po enem tednu tekmovalnega premora danes gostili Bolzano, vodilno ekipo lige, in dosegli visoko zmago. S četrto zmago v sezoni so zdaj na sedmem mestu lestvice, Bolzano je kljub porazu še ostal prvi.

Na prejšnjem dvoboju lige ICEHL so zeleno-beli izgubili na gostovanju v Innsbrucku, pozneje so s porazom v Zugu končali še letošnje nastope v ligi prvakov, petkova tekma s Salzburgom pa je bila prestavljena na december.



A danes so gostitelji, čeprav so v Tivoli prišli vodilni Južnotirolci, hitro pokazali, da jih zanima le zmaga. Pobudo so prevzeli že na začetku tekme, ob koncu prve tretjine pa premoč spremenili tudi v vodstvo. Najprej je po strelu Carla Neilla vratar Bolzana Andreas Bernard plošček le odbil, v mrežo pa ga je pospravil Joseph Gareffa. Pol minute pred koncem pa je z natančnim strelom za povišanje poskrbel še Rok Kapel.

Razpoloženi Kapel je tudi v drugem tretjini nadaljeval predstavo iz prvega dela. Že v 23. minuti je še enkrat premagal vratarja gostov, potem so imeli domači še nekaj priložnosti z igralcem več, ki jih niso izkoristili, je pa nato Kapel, ko so bile moči na ledu izenačene, v 32. minuti dosegel že četrti gol na tekmi. Pred koncem tretjine pa je imel lepo priložnost za peti gol še Žiga Pance, a ni bil dovolj natančen.

Zmago so si tako ljubljanski hokejisti praktično zagotovili že po 40 minutah, v zadnji tretjini pa so le še nadzorovali potek dvoboja. Bolzano je sicer pritiskal in iskal vsaj znižanje, a je bil na mestu tudi domači vratar Žan Us. V zadnji tretjini je imel precej dela, a je tekmo končal s 34 obrambami. Mreže domačim ni uspelo ohraniti nedotaknjene, toda dva zadetka gostov, drugega so dosegli ob prednosti 5-3, nista bila dovolj za preobrat, za trdno zmago ljubljanske ekipe pa je poskrbel še Kristjan Čepon.

Naslednjo tekmo bodo zeleno-beli igrali v petek, ko bodo gostovali v Gradcu.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike