sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 01.02.2016 15:23:28

Zajc spet v vlogi reševalca

Grega Wernig
Potem ko je po nedeljski tekmi lige Ebel z mesta trenerja hokejistov Telemacha Olimpije odstopil Fabian Dahlem, bo ekipo pričakovano prevzel njegov dosedanji pomočnik Bojan Zajc. Danes so v klubu potrdili začasno trenersko rešitev, Zajc bo moštvo vodil do konca sezone.

Telemach Olimpija je po štirih krogih drugega dela lige Ebel na zadnjem mestu lestvice kvalifikacijske skupine. Po porazu z ekipo iz Celovca z 2:3 se je nemški strateg Dahlem odločil, da se bo poslovil, čeprav je izpostavil, da nedeljski poraz ni neposredno kriv za odhod.

Dahlem je ljubljanski klub vodil v zadnjih dveh sezonah, prevzel ga je poleti 2014, pred tem je kot trener deloval v domovini pri Ingolstadtu, Kaufbeurenu in Kasslu, pred prihodom v Ljubljano pa je bil nazadnje trener drugoligaša Crimmitschaua.


V tej sezoni je bil, po slabih rezultatih, pred meseci že deležen tudi pritiska navijačev, ki so mu nekaj časa na tekmah s transparentom sporočali, naj odide. Takrat se za ta korak ni odločil, slovo od Tivolija pa je nato razkril v nedeljo.

Vodstvo ljubljanskega kluba je danes sporočilo, da so našli pričakovano rešitev. Tako kot že nekajkrat v zadnjih letih bo kot začasni trener Bojan Zajc. Nekdanji igralec ljubljanske ekipe ima tako že precej izkušenj z "gašenjem", ko je prevzemal vodenje moštva po trenerskih rošadah, nazadnje pa je kot prvi trener Ljubljančane vodil jeseni 2013. Takrat je sam odstopil s trenerskega mesta, v naslednji sezoni, ko je v Tivoli prišel Dahlem, pa je postal njegov pomočnik.

Ker je bil v klubu Dahlem tudi športni direktor, bo to izpraznjeno mesto zdaj prevzel Jože Kovač, ki je bil doslej vodja ekipe, to nalogo bo sicer opravljal še do konca sezone.

Značke: zajc, olimpija

Članki iz rubrike