oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

zu
zu
1 18.02.2024 08:06:30

Domen do izjemne zmage, njegov brat Peter Prevc pa se je tako odzval nanjo

SZS
Domen Prevc je na tekmi v japonskem Sapporu dosegel 80. posamično zmago smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu in svojo šesto.

 To je tudi 115. slovensko prvo mesto Slovenije v tem tekmovanju. Skakalci imajo skupno sedaj 93 zmag, od tega še 12 ekipnih ter eno superekipno. Domen Prevc je vodil že po prvi seriji, skupaj je za svojo šesto zmago zbral 273,6 točke in je za 3,8 točke ugnal domačina Ryoyuja Kobayashija (269,8). Ta je drugi v seštevku pokala za Avstrijcem Stefanom Kraftom, ki je bil tokrat četrti (260).

"Danes sta mi uspela dva zelo super skoka, razmere so bile na moji strani. Zelo sem vesel, da se mi je tako poklopilo ravno v Sapporu, kjer mi skakalnica zelo ustreza, leži. Že se veselim naslednjega vikenda v Oberstdorfu," je bil vesel Domen. Na njegov uspeh se je odzval tudi Peter, ki je bil tokrat osmi: "Dobra tekma, dva zelo dobra skoka danes. Škoda za doskok v drugi seriji. Očitno je v petek, ko je zelo štopalo pri pristanku pustilo malo v podzavesti strahu in sem doskočil malo preveč nazaj, kar pa pri tej daljavi ne smemo delati. Zato je bilo žal par točk izgubljenih pri sodnikih. Sem pa zelo vesel Domnove zmage, s katero je potrdil to, da če se dobro zbereš in vztrajno delaš, lahko prideš na vrh."

Članki iz rubrike