sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

zu
zu
0 09.01.2023 10:50:45

Oglasila se je tudi Tina Maze: njene besede in njena napoved vas bosta pustili odprtih ust

Tina Maze o Mikaeli Shiffrin.

V nedeljo se je v Kranjski Gori pisala zgodovina, saj je Američanka Mikaela Shiffrin izenačila rekord svoje rojakinje Lindsey Vonn za največ zmag na ženskih tekmah za svetovni pokal. Američanki sta zdaj poravnani pri številki 82, a sedemindvajsetletna Shiffrinova jo bo, če ne bo kakšne senzacije, presegla že v letošnji sezoni. Morda že na torkovem nočnem slalomu.

mikaela shiffrin lv
Luka Vovk

Pred Shiffrinovo je zdaj nov mejnik, in sicer absolutni rekord, ki je v lasti Ingemarja Stenmarka in znaša 86 zmag. Praktično ni ljubitelja športa, ki ne bi bi bil prepričan o tem, da bo Američanka kmalu lastnica tudi novega absolutnega rekorda. Tina Maze je v pogovoru za Eurosport šla še korak dlje in s svojo napovedjo osupnila mnoge. "Mikaela je dosegla izjemen rekord in tega bo pred slovesom še precej izboljšala. Zaslužila si je. Trdo je delala za to. Ima moje najgloblje spoštovanje, čeprav mi bo iz časov, ko sem tekmovala, ostala v spominu kot mlada plesna zvezda. Ko sem leta 2013 podrla rekord po točkah v eni sezoni, je bila Mikaela že prisotna, vendar je nisem dobro poznala. Zame je bila naslednje ameriško dekle, ki jo bo težko premagati. Mikaela je imela zelo visoka pričakovanja v slalomu in že takrat se je videlo, kako odločna je pokazati drugačen način smučanja. Vsem nam je predstavljala veliko konkurenco s temi novimi gibi, s katerimi sem se sama mučila," je povedala Črnjanka.

Na vprašanje, ali lahko Mikaela Shiffrin doseže 100 zmag v svetovnem pokalu, pa je odgovorila: "Zagotovo. Mlada ameriška ekipa za tehnične discipline jo bo popeljala do tja."

Članki iz rubrike