sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 08.01.2023 14:53:25

Braathen zanesljivi zmagovalec Adelbodna, Hadalin 14.

Profimedia
Norvežan Lucas Braathen je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v švicarskem Adelbodnu. Braathen, vodilni že po polovici tekme, je zmagal z 0,71 sekunde prednosti pred rojakom Atlejem Liejem McGrathom, tretji je bil Nemec Linus Strasser (+0,92). Najboljši Slovenec Štefan Hadalin (+2,10) je v finalu z 20. napredoval na 14. mesto.

Za Hadalina je to druga uvrstitev med dobitnike točk to sezono, a prva v slalomu. Braathen je v ospredju dosegel tretjo zmago v svetovnem pokalu v sezoni, drugo v slalomu. Na poti do slavja je imel nekoliko lažje delo, saj se dva od favoritov nista prebila med trideseterico.
Brez finala je ostal vodilni slalomist sezone in zmagovalec nočnega slaloma v Garmisch-Partenkirchnu Henrik Kristoffersen. Norvežan, tudi drugi na sobotnem veleslalomu v Adelbodnu, ki je današnji slalom začel s startno številko 1, je na progi naredil veliko napako in se s 4,12 sekunde zaostanka ni uvrstil v drugo vožnjo.
Brez finala je še tretjič to sezono ostal olimpijski prvak v slalomu Francoz Clement Noel, ki prve vožnje ni končal. Tudi drugi Slovenec Tijan Marovt je odstopil.

Članki iz rubrike