roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 29.12.2022 17:53:31

Prva serija prve tekme novoletne turneje končana, apetiti Slovencev veliki, takole pa so se odrezali naši orli!

Profimedia
Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud (151,5 točke) je bil najboljši v prvi seriji uvodne tekme novoletne turneje v nemškem Oberstdorfu, kjer se je zbralo preko 25 tisoč gledalcev.

V finalu bo nastopilo pet Slovencev, ki so bili uspešni v dvobojih na izpadanje, vseeno pa niso blesteli. Najboljši med njimi je Lovro Kos (134,1) na osmem mestu.

Kos je imel med slovenskimi skakalci najbolj zvenečega tekmeca v prvi seriji, saj se je pomeril z branilcem lanske zmage in dobitnikom zlatega orla, Japoncem Ryoyujem Kobayashijem.

Triindvajsetletnik, ki je bil lani pod Senčno goro na prvi tekmi 70. turneje kot najboljši v slovenskem taboru šesti, je najboljši tudi po prvi seriji letošnje izvedbe nemško-avstrijskega tekmovanja, ki je potekala v zelo zahtevnih razmerah.

Poleg Kosa so bili v prvi seriji uspešni še Anže Lanišek (125,2 točke), ki s svojo predstavo ni bil najbolj zadovoljen in je po polovici tekmovanja na 13. mestu, nekdanji dobitnik zlatega orla Peter Prevc (121,9) na 19. mestu, Timi Zajc (117,9), ki je 25., ter Žiga Jelar (111,5) na 29. mestu. Brez finala je ostal Domen Prevc (105,3).

V ospredju pa je Granerud, ki je bil najboljši že v kvalifikacijah, skočil do 142,5 metra in kljub doskoku brez telemarka prevzel vodstvo. Za Norvežanom sta se zvrstila dva Poljaka. Drugi je Piotr Žyla (146,9), tretji pa najboljši skakalec to zimo, Dawid Kubacki (145,9).

Članki iz rubrike