podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

jz
jz
0 23.12.2022 16:12:38

Grozljivka švedske smučarke: "Mislila sem, da mi bodo amputirali nogo!" (foto + video)

Lisa Hörnblad, švedska smučarka v hitrih disciplinah, je po nekaj operacijah kolena doživela še grozljivo izkušnjo na letališču. Želi si samo, da bi bila za božično-novoletne praznike doma.

Lisa je bila ena najbolj nadarjenih švedskih smučark v hitrih disciplinah, a v resnici ni imela sreče. Poškodbe so jo zaustavile pri vzponu proti vrhu, zdaj pa se bori za to, da ji ne bi odrezali nogo.

lisa hornblad1
Profimedia

V drugem delu sezone 2017/18 je Lisa Hörnblad, ki ima danes 26 let, doživela najlepše mesece svoje kariere. V evropskem pokalu je v dveh mesecih šestkrat stala na stopničkah – štirikrat v superveleslalomu in enkrat v smuku in kombinaciji. Dvakrat je zmagala. Švedi so se že navduševali nad izjemnim talentom, ki bo tudi na tekmah svetovnega pokala pokazala kdo in kaj je. V svetovnem pokalu je njen najboljši rezultat 11. mesto na smuku, od njenega debija leta 2017 pa je smučala na 32 tekmah. Toda pri napredku oziroma k preboju višje, so jo vedno znova ustavile poškodbe. Avgusta 2019 si je ob padcu na treningu raztrgala križne vezi, ki so jo kar za dve leti in pol oddaljile od tekmovalnega smučanja. Kmalu po njeni vrnitvi v svetovni pokal je januarja 2022 spet grozljivo padla in si povsem uničila koleno. To jesen se je vrnila na sneg, toda doletela jo je nova nesreča.

lisa hornblad2
Profimedia



Nenadna bolečina na letališču
»Živijo! Že šesti dan sem v bolnišnici. Preživela sem grozljive tedne z dvema operacijama in neznosnimi bolečinami. Takih bolečin še nisem doživela, pa nisem ravno občutljiva oseba,« je Lisa zapisala ob fotografiji iz bolnišnice na družbenem omrežju. »Zdaj je moje stanje stabilno in počutim se dobro. Toda ostati moram v bolnišnici, da skrbijo zame,« je še dodala.
In kaj se zgodilo? Njeno koleno je bilo v že dokaj normalnem stanju, toda v eni sami sekundi se je vse skupaj spremenilo. Bila je na poti na trening na celinsko Evropo in pri vkrcavanju na letalo je naenkrat dobila hude bolečine v kolenu. Bilo ji je slabo, naenkrat je dobila visoko vročino in noge ni mogla več premikati. »To je bila najhujša in najbolj grozljiva izkušnja v mojem življenju,« je govorila Hörnbladova.

Diagnoza: zastrupitev krvi in življenjska ogroženost.

Vzrok: majhen poseg v začetku decembra, ko so ji očistili koleno.

Hörnbladova je potem švedskim medijem povedala: »Mislila sem, da mi bodo morali nogo odrezati. Počutila sem se kot bi mi noga eksplodirala.« Na srečo so se zdravniki lahko ognili amputaciji. »Bolečina pred operacijo je bila najhujša izkušnja, ki sem jo doživela v svojem življenju. Bilo je grozljivo!«

Boj se nadaljuje
Zdaj je Hörnbladova hvaležna, da nima več bolečin. Kljub temu mora dnevno na preglede oziroma kontrole in morala je ostati v bolnišnici. Predaja za Liso ni opcija: »Boj se nadaljuje!« Še prej pa ima eno samo željo: »Upam, da bom lahko božič ali vsaj novo leto praznovala doma.«
Ob taki zgodbi, ki jo je spisala nesrečna Lisa, si tudi mi želimo, da se ji želja izpolnili.

Članki iz rubrike