902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

jz
jz
0 22.12.2022 17:20:22

Uh, to pa je pohvala! Nemška skakalna legenda o tem, da Lanišek lahko osvoji veliki globus, da ima ...

Profimedia
Razložil je tudi, zakaj Lanišek skače tako dobro in kaj dela drugače, da je tako dober v tej sezoni.

Anže Lanišek je letos v izjemni formi, saj je na tekmah svetovnega pokala zmagal že trikrat. Martin Schmitt ga ima tudi za enega izmed favoritov za skupno zmago v svetovnem pokalu.

martin schmitt
Profimedia


Legendarni nemški skakalec, dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala in nosilec zlate kolajne z olimpijskih iger, je zdaj v vlogi strokovnega komentatorja na športni televiziji Eurosport. Pred začetkom novoletne skakalne turneje je med drugim govoril tudi o letos izjemnem slovenskem skakalcu Anžetu Lanišku.
"Prvi favorit za zmago na novoletni turneji štirih skakalnic je gotovo Dawid Kubacki, toda še nekaj je skakalcev, ki so mu za petami. Kubacki kljub vsemu malce odstopa od ostalih. Na novoletni turneji je veliko odvisno od samozavesti oziroma psihične pripravljenosti. Potrebuješ dober začetek v Oberstdorfu," je našel pričakovanega prvega favorita Schmitt, ki je med mladimi skakalci, ki počasi opozarjajo nase predvsem izpostavil Avstrijca Daniela Tschofeniga, ki pa po njegovem mnenju potrebuje stalnost skokov na visoki ravni.
Martin je pogledal tudi na dosedanji potek sezone in na tiste, ki so največji favoriti za veliki kristalni globus. "Za skupno zmago v svetovnem pokalu je zame največji favorit Kubacki, za katerega menim, da ima zdaj tisto stalnost, ki jo potrebuje, da zmaga v skupnem seštevku. Seveda pa nikoli ne veš kaj se bo zgodilo. Dolga je še sezona do aprila in, ker so na koncu še poleti, bi moral misliti tudi na Anžeta Laniška. Slovenec zame ni presenečenje sezone. Saj ni prišel iz ničle, saj ga že od prej poznamo. Zadnja leta je lepo in postopoma napredoval. Vsako leto je bil bližje vrhu in v tej sezoni je prišel na sam vrh. Resnično je izjemen. Izboljšal je tehniko, ima moč, da skok izvede tako kot je treba, na vrhunski ravni. Briljanten skakalec je z vrhunsko tehniko. Moje mnenje je, da je njegov pozicija leta med najboljšimi na svetu. Pokazal je moderen način skakanja, ko smuči niso v obliki črke V, ampak bolj v obliki črke H. Smuči nima nagnjene tako, da bi iskal aerodinamični vzgon. Tako ima malce drugačen proces dviganja po odrivu in neverjeten je, kako nadzoruje pritisk pod smučmi. To je njegov poseben občutek, ki ga ima in ga izkorišča. Resnično je vrhunski, poleg tega pa izvede odličen doskok oziroma telemark tudi pri zelo, zelo dolgih skokih. Resnično je kompleten skakalec in lepo ga je gledati povsem na vrhu," je s superlativi na račun najboljšega slovenskega skakalca končal Schmitt, ki je še mnenja, da bi morala na novoletni skakalni turneji, na turneji štirih skakalnic tekmovati tudi dekleta. "Res škoda, da ne morejo tekmovati že drugo sezono. Zdaj imajo sicer zelo lepo silvestrsko tekmovanje v Beljaku in na Ljubnem, toda to vseeno ni turneja štirih skakalnic. Novoletna skakalna turneja je blagovna znamka, ki sama po sebi privlači sponzorje in tekmovalce. Ne moreš jo prestaviti na druge skakalnice. Upam, da bodo ženske čim prej skakale na turneji štirih skakalnic."
FOTO: PROFIMEDIA
***lanisek***
***schmitt***

Članki iz rubrike