sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
1 19.02.2022 08:04:53

ZADNJO PRILOŽNOST za slovensko KOLAJNO danes odpihnilo, taka pa je USODA spektakularne tekme!

Žan Kranjec
Reuters
Organizatorji tekmovanj v alpskem smučanju na olimpijskih igrah v Pekingu so sporočili, da bodo mešano paralelno tekmo izvedli zadnji dan iger ob 2. uri po slovenskem času. Tekma bi morala biti na sporedu danes, a so jo v celoti odpovedali zaradi premočnih sunkov vetra.

V Yanqingu je namreč vso dopoldne močno pihalo, vremenska napoved pa tudi za popoldan ni bila najboljša, kar je organizatorje prisililo v odpoved.

Tudi za nedeljo vremenska napoved sicer predvideva precej vetra, a bodo skušali tekmo izpeljati, da se ne bi ponovil scenarij edine doslej odpovedane preizkušnje na OI pred 94 leti v St. Moritzu. Takrat so odpovedali tekmo na 10.000 m v hitrostnem drsanju, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Vodstvo tekmovanja, Mednarodna smučarska zveza (Fis) in predstavniki ekip so na sestanku po današnji odpovedi sklenili dogovor, da bodo zadnjo smučarsko preizkušnjo kljub številnim rezerviranim letom v nedeljo vendarle izvedli.



Po pisanju italijanske Gazzette dello Sport so se nekatere ekipe nagibale k odpovedi tekmovanja, avstrijska tiskovna agencija APA pa je poročala, da je njihova reprezentanca pripravljena nastopiti tudi v nedeljo, saj v domovino odletijo v ponedeljek.

"Za to, da bi zaradi logističnih preglavic odpovedali olimpijsko preizkušnjo, enostavno nimam posluha," je APA pred zadnjim sestankom citirala odgovornega trenerja avstrijske paralelne ekipe Christiana Mitterja.

Osmina finala bo na vrsti ob 2. uri po slovenskem času, Slovenija pa se bo v postavi Žan Kranjec, Miha Hrobat, Tina Robnik in Andreja Slokar najprej pomerila s Kanado. V primeru zmage bi ob 2.40 sledil četrtfinalni obračun z Avstrijo, ki v osmini finala nima tekmeca.

Članki iz rubrike