Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

su
su
1 15.02.2022 15:17:39

KAAAJ?! V smučarskih skokih SPET VROČE! Nemci skakali s TAKŠNIMI DRESI?! Te fotografije RAZKRIVAJO VSE!

PROFIMEDIA
"Mislim, da fotografije govorijo same zase."

Nemški skakalci so si na včerajšnji ekipni tekmi priborili bronasto kolajno, še vedno pa niso pozabili zapravljene priložnosti na tekmi mešanih ekip, kjer so po diskvalifikaciji olimpijske podprvakinje Katharine Althaus ostali celo brez finalne serije. Pred zadnjim skakalnim dejanjem letošnjih olimpijskih iger je za nemške medije ostro kritiko podal tudi najboljši Nemec v tej zimi Karl Geiger. »Ker gre za olimpijske igre, je vse že tako ali tako dodatno napeto, vsi čutijo več pritiska, potem pa se naenkrat odločijo za takšno spremembo. Kot da bi nekdo želel razkazovati svojo moč, kot da bi imel nekdo problem z egom,« je komentiral Geiger, ki se od Pekinga poslavlja z dvema bronastima kolajnama. »Ne vem, ali se odgovorni zavedajo, kaj točno so storili. Za olimpijskimi nastopi so ljudje, trdo delo, sanje, usoda. Z opremo je bilo vso sezono vse v najlepšem redu, tokrat pa jih je očitno nekaj zmotilo. Slabo je že, če se ti to zgodi na posamični preizkušnji, na ekipni tekmi pa je to ultimativna kazen,« je bil oster vodilni skakalec svetovnega pokala.


Vse več kritik pa v teh dneh leti tudi v obratni smeri, na račun Nemcev. Že po posamični tekmi na veliki skakalnici so družbena omrežja preplavile fotografije, na katerih dres Karla Geigerja (na posamični tekmi je osvojil bronasto odličje) stoji v čudnem položaju. Prav predel pasu oziroma zgornjega dela stegen pri nemških skakalcih je tisti, na katerega naj bi konkurenca že večkrat opozarjala.
"Mislim, da fotografije govorijo same zase," je situacijo komentiral branilec velikega kristalnega globusa Norvežan Halvor Egner Granerud. Norveška je na ekipni tekmi prav zaradi Nemčije ostala brez olimpijske kolajne, a je Granerud poudaril, da so na ekipni tekmi nemški dresi izgledali bolje.
Geiger naj bi se sicer branil, da v takšnem položaju telesa vsi dresi izgledajo enako.

Članki iz rubrike