evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 15.02.2022 06:18:15

Suterjeva na smukaškem Olimpu, Slovenki daleč zadaj

Profimedia
Smučarka Corinne Suter iz Švice je nova olimpijska prvakinja v smuku. Sedemindvajsetletnica iz Schwyza je za prvo olimpijsko kolajno premagala branilko naslova iz Pyeongchanga Italijanko Sofio Goggia. Na zmagovalnem odru sta končali dve Italijanki, saj je bron na svojih prvih olimpijskih igrah pripadel Nadii Delago.

Suterjeva je naslovu svetovne prvakinje z lanskega svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo dodala še premierno olimpijsko odličje najžlahtnejšega leska.

Slovenski izkupiček je bil na današnji tekmi na progi Skala v Yanqingu na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu skromen. Ilka Štuhec je svoj zadnji olimpijski nastop končala na 22. mestu (+3,01), Maruša Ferk Saioni je zaostala 11 stotink za Štuhčevo (+3,12) za uvrstitev na 23. mesto med 31 uvrščenimi tekmovalkami.

Na sporedu OI sta še dve posamični odločitvi v alpskem smučanju, moški slalom z Žanom Kranjcem na startu ter ženska kombinacija, na kateri bo barve Slovenije branila Ferk Saionijeva.


Predzadnji dan iger na Kitajskem v soboto sledi še paralelna tekma mešanih ekip z močno slovensko vrsto v sestavi olimpijski veleslalomski podprvak Kranjec, Miha Hrobat, Tina Robnik, Andreja Slokar in rezerva Ana Bucik.

* Alpsko smučanje, smuk, ženske:
Zlato: Corinne Suter (Švi)
Srebro: Sofia Goggia (Ita)
Bron: Nadia Delago (Ita)

Članki iz rubrike