podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

su
su
5 12.02.2022 08:12:09

BREZ ZADRŽKOV! Trener slovenskih ORLOV jasno in glasno O PRITOŽBAH konkurence! Te besede MOČNO ODMEVAJO!

alesfevzer.com
Če si pripravljen tako goljufati na olimpijskih igrah, potem moraš biti pripravljen tudi na diskvalifikacije.

Čeprav moško skakalno konkurenco čaka še lov na olimpijska odličja na veliki skakalnici, se prah okrog bizarne tekme mešanih ekip na srednji napravi še vedno ni polegel. Proti Mednarodni smučarski zvezi se je vsul plaz kritik, sodba pri spornih diskvalifikacijah naj bi bile preostra, po mnenju najglasnejših kritikov pa takšno ravnanje Fisove skupine nadzornikov celo ogroža prihodnost smučarskih skokov.
Slovenska zasedba, ki se je kaznim izognila, je slavila prepričljivo zmago, zdaj pa so vročo tematiko v Pekingu komentirali tudi v strokovnem štabu olimpijskih prvakov.

»Rekel bom, da sem presenečen, ker so oni presenečeni, da so bili diskvalificirani. Roko na srce, določeni dresi so bili zelo veliki, preveliki. Preseneča me govorjenje, da se na olimpijskih igrah ne smejo dogajati diskvalifikacije. Tega ne razumem, na vsaki tekmi je treba biti pošten. Če si pripravljen tako goljufati na olimpijskih igrah, potem moraš biti pripravljen tudi na diskvalifikacije. Delo je bilo na olimpijskih igrah opravljeno korektno, se pa strinjam, da bi se to lahko uredilo prej. Vsekakor stojim za tem, da so bile diskvalifikacije upravičene, in to podpiram,« je za STA kritike komentiral glavni trener slovenske moške reprezentance Robert Hrgota.


Pod drobnogledom se je v letošnji sezoni znašla tudi oprema Slovencev, ki so nekaj svojih uspehov vknjižili z novo opremo slovenskega proizvajalca smuči Slatnarja. Te inovacije so bile po novoletni turneji prepovedane. »Naša oprema je ustrezna. Doslej so nas preverili na vsaki tekmi. Glede na to, da dobimo tudi veliko protestov na določene kose naše opreme, moramo biti pri tem še toliko bolj pozorni. Na varni strani smo, daleč na varni strani, mogoče pri kom še preveč. Nihče si ne bo mogel očitati, da je goljufal. Vemo, da če skočiš, si lahko tudi s tako opremo v vrhu oziroma zmagaš,« je razlagal Hrgota in na koncu dodal, da po njegovem mnenju v smučarskih skokih manjka enakopravnosti.

»Ne diskvalifikacije, predvsem takšna oprema meče slabo luč na skoke. Pri diskvalifikaciji zaradi prevelike opreme je kriv tekmovalec ali odgovorni za opremo. Verjamem, da če bi se to zgodilo Slovencem ali kakšni manjši državi, ne bi bilo toliko drame oziroma bi bili celo okarani. Ko pa se to zgodi večji naciji, je zaradi tega tudi več pompa. Vsi bi morali biti enakovredni, vsi enaki. Tukaj nimam kaj razglabljati, kdo ima prav in kdo ne. Če oprema ni korektna, je diskvalifikacija upravičena," je bil jasen glavni trener orlov.

Članki iz rubrike