stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 23.03.2017 09:16:27

Namesto Pungertarja bo v Planici letel Tarman

Tik pred začetkom finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je prišlo do spremembe v slovenski reprezentanci. Izkušenega Matjaža Pungertarja bo zamenjal mladi Rok Tarman, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

19-letni Rok Tarman je v ekipi dobil priložnost po odločitvi strokovnega vodstva reprezentance. Ker še nima točk svetovnega pokala, so njegov nastop na letalnici v Planici morali potrditi tudi predstavniki Mednarodne smučarske zveze. Ti so na srečanju s predstavniki reprezentanc pred tekmami v Planici Tarmanu nastop dovolili, tako da bo v 13-članski ekipi Slovenije zamenjal Matjaža Pungertarja.


Mladi Tarman je v zadnji periodi celinskega pokala, ki se je končala preteklo nedeljo v ruskem Čajkovskem Sloveniji priboril dodatno kvoto za nastop na tekmah poletne velike nagrade. Z nastopom v Planici pa se mu bo uresničila še ena želja - nastop na domači letalnici, saj je član lokalnega kluba ND Rateče Planica.

Poleg Tarmana, ki bo odprl današnja uradni trening in kvalifikacije, bodo v nacionalnem paketu Slovenije skakali še Rok Justin, Jaka Hvala, Nejc Dežman, Miran Zupančič in Tilen Bartol, kasneje pa že dobitniki točk na letalnicah v letošnji sezoni, Cene Prevc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Jernej Damjan ter Jurij Tepeš, Domen Prevc in Peter Prevc, ki imajo nastop na petkovi popoldanski tekmi že zagotovljen, saj so člani elitne deseterice skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskih poletih.

Članki iz rubrike