Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.03.2017 15:19:10

Poostren prometni režim v času planiških poletov, na pot z javnim prevozom

Arsen Perić
V času tekem za svetovni pokal v smučarskih poletih v Planici med 23. in 26. marcem bo stopil v veljavo tudi poseben prometni režim. Od četrtka do nedelje bodo obiskovalcem na voljo brezplačni avtobusni krožni prevozi iz Kranjske Gore in okolice; prireditelji gledalcem svetujejo, da se v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili.

Tako bodo na voljo dodatni avtobusi in vlaki, v ta namen pa so, tudi promocijsko, slovenski reprezentanti v Planico odšli z vlakom; pospremil jih je tudi predsednik vlade Miro Cerar.

Parkiranje izven označenih parkirišč, še zlasti na travniških površinah, bosta policija in redarstvo dosledno sankcionirala. Vstopna mesta za krožni prevoz bodo v Kranjski Gori (avtobusna postaja pred osnovno šolo in banko SKB), v Podkorenu (avtobusna postaja ob regionalni cesti), v Ratečah (krožno križišče za Planico in križišče Ledine) ter na Petrolu v Podkorenu in Ratečah ter na parkirišču Zelenci. Začetek prevozov z avtobusne postaje Kranjska Gora bo v četrtek ob 7.30, v petek ob 10. uri, v soboto ob šesti uri in v nedeljo ob 6.30.

Prireditelji sporočajo, da morajo imeti avtobusi, minibusi in kombiji parkirno nalepko, ki omogoča policistom in rediteljem hitrejšo selekcijo in s tem hitrejši dostop do parkirnih prostorov v Planici. To nalepko je treba prilepiti na vidno mesto na vetrobranskem steklu. Nadzor posedovanja vstopnic potnikov v omenjenih vozilih se bo opravljal po principu selektivnega izločanja teh vozil na kontrolne površine.



Vozila, ki ne bodo imela parkirne nalepke, bodo na relaciji iz smeri Ljubljane na avtocesti usmerjena na parkirišče na platoju Karavanke, kjer bodo na podlagi predložitve vstopnic vseh potnikov pridobila ustrezno nalepko. V primeru, da potniki ne bodo imeli vstopnic, avtobusu ne bo omogočena vožnja proti Planici. Na tem območju bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev nazaj na cesto proti Planici, za tiste brez vstopnic pa nazaj v smeri prihoda.

Slovenske železnice letos že peto leto zaporedoma na prizorišče obiskovalce vabijo z vlakom. Vozovnice so na voljo skupaj z vstopnicami ali samostojno in so za odrasle 40 odstotkov cenejše, za otroke nad 6 let 75 odstotkov cenejše, do šestega leta pa imajo otroci vožnjo brezplačno. Dodatno bodo urejene peš poti, kjer se bodo lahko obiskovalci ob posebnih tablah fotografirali in z objavo fotografij sodelovali v nagradni igri.

Organizator poleg policijskega varovanja zagotavlja tudi varnostno in rediteljsko službo, ki bo bdela tudi nad tem, da se ne bodo na prireditveni prostor nosili nevarni predmeti in pirotehnika. Video nadzor bo potekal na območju prireditve, poostren bo fizični nadzor, prepovedan bo tudi vnos velikih količin alkohola, prav tako vidno vinjeni posamezniki ne bodo smeli na prizorišče. V četrtek bo dan otrok, dan brez alkohola.

Članki iz rubrike