Mobilna verzija
STA
STA

Bucikova z odličnim izhodiščem po prvi vožnji

Ana Bucik

Švedinja Frida Hansdotter je vpisala najhitrejši čas prve vožnje slaloma pod žarometi v avstrijskem Flachauu.

Razlike na vrhu so precej velike. Švicarka Wendy Holdener je druga z zaostankom 95 stotink sekunde, Norvežanka Nina Löseth (+1,08) tretja. Še šestič si je finalno vožnjo na slalomih v tej sezoni prismučala 23-letna Novogoričanka Ana Bucik.

Bucikova, ki je na slalomu za 53. Zlato lisico v Mariboru s sedmim mestom vpisala svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu, je bila tokrat na progi nekoliko zadržana (+0,44, +1,32). Kljub temu je njen zaostanek 1,91 sekunde ob prihodu v cilj zadoščal za osmi čas ter zanesljivo uvrstitev v drugo vožnjo nočnega slaloma.

Drugo vožnjo je ujela še druga Slovenka Maruša Ferk (+1,16, +2,28), ki je z zaostankom 3,38 sekunde ob prihodu v cilj vpisala 22. čas, do konca je izgubila pet mest za 27. izhodišče prve vožnje.

Meta Hrovat, ki je tik pred novim letom na slalomu na Semmeringu z 28. mestom vpisala svoje prve točke v svetovnem pokalu, ni končala prve vožnje in je ostala brez uvrstitve.

S šestimi slalomskimi zmagami v tej zimi vodilna slalomistka Mikaela Shiffrin vsaj na prvi progi ni bila kos najožji konkurenci. Američanka, ki vodi tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, na progi ni bila tako hitra, kot bi si želela, Hansdotterjeva je bila tokrat nedosegljiva. Prvo vožnjo je končala na petem mestu z zaostankom 1,38 sekunde.

Druga vožnja sedmega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark se bo začela ob 20.45.

Značke: slalom , smučanje , bucik