sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

su
su
2 28.12.2016 12:49:29

Bratje Prevc – še dobro, da ni četrtega

Tit Košir
"Ta veliki Peter, ta mali Domen in tudi ta srednji Cene – leteči Prevci" so zapisali v najbolj prodajanem švicarskem časopisu Blick.

In dodali – "Še vesela vest za konkurenco – četrtega ni!" V švicarskem tabloidu so se razpisali o skakalnih bratih Prevc, tudi zaradi tega, ker sta lani v njihovem Engelbergu prvič v zgodovini dva brata osvojila prvo in drugo mesto – Peter in Domen. Takrat je Peter po zmagi o svojih bratih povedal: "Pravijo, da imam zelo agresiven odskok, toda Domen ima še bolj agresivnega. Cene se je osredotočil na končanje šole, toda tudi on bo prišel." In kako je imel Peter prav, saj je Cene v tej sezoni res zakorakal v velikimi koraki med elito.
Strokovnjaki pravijo, da so Prevci tako dobri, ker imajo vsi trije tako dober odskok, mlečnozobi Domen pa je poleg tega še zelo pogumen, saj v zraku porine glavo med konice smuči in leti. Nemški glavni trener Werner Schuster pa meni, da je Domen nekaj posebnega: "Domen je res nekaj posebnega, nenavadnega. Letalno je verjetno najboljši skakalec v zgodovini. Domen je Prevc 2.0 oziroma Peter krat dva."

Članki iz rubrike