sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

sta
sta
0 27.12.2016 17:52:49

Ana Drev: Nenavadno ledeno. Ilka Štuhec: Spodbudno. Ja, v redu!

Reuters
V slovenskem taboru so bili bolj ali manj zadovoljni z opravljenim na veleslalomu v Semmeringu.

"So bile kar specifične razmere. Včeraj je bilo precej mehko, danes ponoči pa je bilo precej mrzlo, tako da je bilo zato ledeno, kar malo nenavadno ledeno. Bila je takšna podlaga, ki je zdržala tudi za visoke številke. Super, jaz sem z rezultatom zelo zadovoljna. Princip smučanja je bil na takšnem nivoju, kot sem si ga želela. Poskusila sem maksimalno napasti, s tekmo sem lahko zadovoljna. Zgornji del, ki je bil ravninski, je bil v drugem teku postavljen bolj naravnost, in ta mi ni uspel najbolje, tam sem izgubila kar dosti časa. A nekje pridobiš, nekje izgubiš," je dejala šestouvrščena Ana Drev, ki bi sicer raje videla, če bi bil jutrišnji veleslalom na drugem prizorišču: "A vseeno, teren tu se mi ne zdi pretirano težak. Glede na današnji rezultat in samo smučanje se veselim tekme. Pot nekako poznam, jutri bo še enkrat podobno, tako da je v redu, da je še ena tekma."

V finalu so nastopile tri Slovenke, kar je dobra napoved za veleslalom za Zlato lisico v Mariboru 7. januarja. Ilka Štuhec je bila po prvi vožnji 23., Tina Robnik 25. Štuhčeva, ki je nastopila na svojem prvem veleslalomu v tej sezoni, je v finalu izgubila tri mesta, Robnikova pa dve za končno 27. mesto. Četrta Slovenka na startu prve vožnje Katarina Lavtar je za pet stotink sekunde zgrešila finale.



"Prvi in drugi tek niti nista bila tako različna. Že v prvem teku sem naredila nekaj napakic, v drugem teku pa mi je tista večja napaka vzela kar nekaj časa. A na splošno je kar spodbudno. Ja, v redu," je dejala Štuhčeva. "V bistvu je zelo dobro smučala. Razen tiste napake v finalu je bila to kvalitetna vožnja. Sicer bi lahko pokazala več napadalnosti, ki pa pride z zanesljivostjo. Nismo najbolj domači na takšnih podlagah, kot je bila tu, saj imamo redko priložnost dobiti tako kvaliteten teren. Kljub vsemu smo zelo zadovoljni z uvrstitvijo v točke, tako da gremo z dvignjeno glavo v jutrišnji dan. Za jutri napovedujejo nov sneg, a upamo, da bo podlaga takšna, kakršna je, da bo tudi višjim startnim številkam omogočala dobre vožnje. Ne bo kakšnih posebnih napotkov, z večjo zanesljivostjo je treba še bolj napasti in to je to," pa je veleslalomsko vožnjo Štuhčeve pospremil njen trener Grega Koštomaj.

Denis Šteharnik, odgovorni trener za tehnične in hitre discipline za svetovni pokal, je bil zadovoljen z nastopom Slovenk: "To je super rezultat Ane Drev. Pokazala je, da je lahko blizu najboljših oziroma čisto zraven tudi pri taki postavitvi, ki ji drugače ne odgovarja, predvsem v prvem teku. Dobro je, da je to dokazala nam in sama sebi, tako da sem s tem zelo zadovoljen. V finalu so bile skoraj vse štiri dekleta, kar bi bil enkraten dosežek za ekipo. Katarini je malo zmanjkalo. Drugače pa lahko rečem, da smo imeli kar precej smole v drugem teku. Tina je že na vrhu povozila kamenček, robnik se ji je 'zatopil' in ni mogla dobro smučati do konca, saj ji je levo smučko dobesedno odnašalo. Ilka je bila dobro na poti, a je žal naredila napako, tako da je izgubila precej časa. Za Ano Drev lahko rečem v redu, za ostala dekleta pa vem, da so lahko boljše in to bomo poskušali pokazati jutri."

Značke: drev, štuhec, semmering

Članki iz rubrike