državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 19.10.2023 16:58:57

Boris Becker bo znova trener, treniral bo...

Reuters
Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker se po finančnih goljufijah in prestani zaporni kazni vrača na teniško turnejo kot trener. "Lahko potrdim, da sem novi trener Holgerja Runeja," je dejal trikratni zmagovalec Wimbledona za teniški podkast Eurosporta "Das Gelbe vom Ball" oziroma Rumena od žoge.

Zdaj 55-letni Nemec je razkril, da je z 20-letnim zvezdnikom iz Danske v stiku že dlje časa.

"Zdaj je pravi čas. Moj koledar to dopušča in Holger me je vedno zanimal, ker je tako predan in temperamenten na teniškem igrišču." Zanj je Rune, ki je šesti igralec na svetovni lestvici, "neobdelan diamant, ki ga je treba brusiti".


Becker je bil nazadnje spet na dolžnosti televizijskega strokovnjaka, potem ko so ga decembra lani izpustili iz zapora zaradi davčnih prekrškov v Veliki Britaniji. Nekdanji igralec svetovnega kova je kot trener med letoma 2013 in 2016 slavil uspehe tudi s 24-kratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam Novakom Đokovićem.

Tako kot Đoković je imel tudi Rune čustvene izbruhe, ki so bili Beckerju "všeč", kot je dejal. "To je dovoljeno. Trener in ekipa ustvarita oazo, v kateri mora igralec to izpustiti, dati iz sebe ven - če se potem opraviči in spet dela zbrano. Takrat sem kot profesionalec naredil isto," je dejal Becker.

Prvič bo uradno skrbel za Runeja že na turnirju ATP v Baslu, ki se začne v soboto. Nato mu želi pomagati, da se prek pariškega mastersa v Bercyju uvrsti na finale ATP v Torinu: "To je velik cilj in to je najina naloga."

Značke: tenis, atp, trener

Članki iz rubrike