državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 23.09.2023 12:07:55

Svet s 4:0 povedel proti Evropi

Profimedia
Svetovna ekipa pod vodstvom kapetana Johna McEnroeja je v petek, prvi dan šeste izvedbe teniškega Laverjevega pokala v Vancouvru v Kanadi, upravičila vlogo favorita. Gostitelji vodijo s 4:0 po prvih treh posameznih obračunih in igri dvojic, ekipi Evrope, brez glavnih zvezdnikov, je en niz uspelo osvojiti zgolj v igri dvojic.

Polfinalist odprtega prvenstva Združenih držav Amerike Američan Ben Shelton je pred očmi soustanovitelja tega ekipnega tekmovanja slovitim Rogerjem Federerjem odprl turnir s prepričljivo predstavo s 7:6 (4), 6:1 proti Arthurju Filsu iz Francije.

Nato je Argentinec Francisco Cerundolo ugnal Španca Alejandra Davidovicha Fokino s 6:3, 7:5. V tretjem posamičnem dvoboju prvega od treh dni v Rogers Areni je bil uspešen Kanadčan Felix Auger-Aliassime, ki ni pustil nobene možnosti Francozu Gaelu Monfilsu, premagal ga je s 6:4, 6:3.

Nazadnje sta člana ameriške dvojice Frances Tiafoe/Tommy Paul s 6:3, 4:6, 10:6 ugnala evropska tekmeca, Rusa Andreja Rubljova in Francoza Filsa.

Ekipa Evrope igra brez tekmovalno upokojenega Federerja, poškodovanega Španca Rafaela Nadala in tudi brez srbskega zvezdnika Novaka Đokovića. S stare celine manjkajo še Carlos Alcaraz, Danil Medvedjev, Holger Rune, Stefanos Cicipas in Jannik Sinner. Rubljov je tako bil edini član najboljše deseterice, uvodni dan turnirja.

Kljub temu zaostanek 0:4 v Laverjem pokalu ne pomeni nič strašnega, saj bo v nedeljo zmagala ekipa, ki bo prva dosegla 13 točk. Prvi dan vsak dobljeni dvoboj prinaša eno točko, v soboto dve in v nedeljo tri. Reprezentanca Sveta je lani premagala ekipo Evrope, ki jo vodi sloviti Šved Björn Borg, ter dosegla prvo zmago v tem tekmovanju.

Lanski turnir je bil zelo ganljiv, ko je Federer odigral svoj zadnji tekmovalni dvoboj. Eno leto pozneje je bil znova med vabljenimi gosti tega turnirja ter je na igrišču opravil pogovor z Jimom Courierjem.

"Zdaj živim res intenzivno, čudovito življenje," je dejal 42-letni Švicar, ki je na nekaj treningih pred turnirjem pokazal, da še vedno zna dobro držati žogico na loparju.


"Seveda pogrešam tenis. Pogrešam vse v zvezi s samo igro, ubranjene brejk točke, zmagovalne dvoboje, držanje pokalov in sprehod mimo navijačev ter fotografiranje selfijev," je priznal Federer. A navijaškega vzdušja ne manjka niti po upokojitvi, saj je še vedno v središču pozornosti nazadnje ob obiskih Halleja in Wimbledona.

Federer je še povedal, da bo tenis vedno na njegovem urniku. "Obljubil sem si, da ne bom tujec na turnirjih. Vedno se bom vračal, ne ves čas, ampak občasno."

* Izidi:
EKIPA SVETA - EKIPA EVROPE 4:0

- posamično:
Ben Shelton (ZDA) - Arthur Fils (Fra) 7:6 (4), 6:1;
Francisco Cerundolo (Arg) - Alejandro Davidovich Fokina (Špa) 6:3, 7:5;
Felix Auger-Aliassime (Kan) - Gael Monfils (Fra) 6:4, 6:3;

- dvojice:
Frances Tiafoe/Tommy Paul (ZDA) - Andrej Rubljov (Rus)/Arthur Fils (Fra) 6:3, 4:6, 10:6.

Značke: tenis, atp, pokal

Članki iz rubrike