sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 12.07.2023 18:20:58

Ons Jabeur izločila lansko zmagovalko Wimbledona

Profimedia
Tunizijska teniška igralka Ons Jabeur je zadnja polfinalistka letošnjega tretjega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Osemindvajsetletna Tunizijka je bila v četrtfinalu boljša od lanske zmagovalke največjega turnirja na travnati površini, Kazahstanko Eleno Ribakino je po slabih dveh urah premagala v treh nizih s 6:7 (5), 6:4 in 6:1.

Šesta nosilka turnirja z nagradnim skladom 52 milijonov evrov se bo v polfinalu pomerila z Belorusinjo Arino Sabalenka, druga nosilka je bila v današnjem četrtfinalnem obračunu boljša od Američanke Madison Keys s 6:2 in 6:4.

Jabeur se je na današnjem četrtfinalnem obračunu Ribakini maščevala za lanski poraz na finalnem dvoboju na sveti teniški travi, ko je po treh nizih izgubila s 6:3, 2:6 in 2:6.

"Po frustrirajočem uvodnem nizu, ki sem ga izgubila v podaljšani igri, sem kričala in bila jezna nase, a sem v nadaljevanju dvoboja ostala mirna in osredotočena na vsako točko. Upam, da bom tudi na naslednjih dveh dvobojih v Wimbledonu na takšen način obvladovala svoja čustva," je po sladki četrtfinalni zmagi nad Kazahstanko dejala Jabeur.

V polfinalu jo čaka prodorna Sabalenka, ki je zmagala na prvem letošnjem turnirju za grad slam v Melbournu, na drugem v Parizu pa se je prebila v polfinale.

Sabalenka, tako kot drugi teniški igralci in igralke iz Rusije in Belorusije, lani zavoljo ruske vojaške invazije na Ukrajino niso imeli pravice nastopa v All England Clubu, letos pa se je po letu 2021 drugič prebila v polfinale, potem ko je v današnjem četrtfinalu po poldrugi uri dolgem dvoboju premagala tekmico iz ZDA.

"Lanska prepoved igranja v Wimbledonu me je močno razžalostila, a odpoved me je tudi dodatno motivirala," je najprej dejala Sabalenka in dodala: "Današnji četrtfinalni obračun je bil zelo zahteven. Vesela sem, da se je teniška bitka z Madison Keys razpletla v mojo korist. Znova sem v polfinalu, upam, da bom letos tudi uspešnejša."

V torek sta si polfinalni vozovnici zagotovili tudi Čehinja Marketa Vondroušova in Ukrajinka Elina Svitolina. Prva je v četrtfinalu premagala Američanko Jessico Pegula, druga pa prvo nosilko - Poljakinjo Igo Swiatek.

Danes bosta na travnatih igriščih kluba All England Cluba na sporedu še dva četrtfinalna dvoboja v moški konkurenci. Rus Danil Medvedjev meri moči z Američanom Christopherjem Eubanksom, prvopostavljeni Španec Carlos Alcaraz pa z Dancem Holgerjem Runejem.

Srb Novak Đoković se je v polfinale uvrstil po torkovi zmagi nad Rusom Andrejem Rubljovom, medtem ko je bil Italijan Jannik Sinner v četrtfinalu boljši od še enega ruskega igralca Romana Safjulina.


Izidi:
- Wimbledon, grand slam (52 milijonov evrov):
- ženske:
- četrtfinale:
Ons Jabeur (Tun/6) - Elena Ribakina (Kaz/3) 6:7 (5), 6:4, 6:1;
Arina Sabalenka (Blr/2) - Madison Keys (ZDA/25) 6:2, 6:4.

Značke: ons-jabeur, wimbledon

Članki iz rubrike