sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 11.07.2023 21:23:36

Đoković in Sinner v polfinale po štirih nizih, Novak izenačen s Federerjem!

Profimedia
Znana sta prva polfinalna para teniškega turnirja v Wimbledonu. V ženski konkurenci je to Marketa Vondroušova - Elina Svitolina, v moški pa Novak Đoković - Jannik Sinner. Z nastopi v mladinski konkurenci sta končala tako Matic Križnik kot Ela Nala Milić.

Enaindvajsetletni Italijan iz Južne Tirolske bo prvič v karieri nastopil v polfinalu grand slam turnirja, petnajst let starejši Srb pa se je že šestinštiridesetič prebil med štiri najboljše na štirih največjih turnirjih in se v tej kategoriji izenačil z rekorderjem Rogerjem Federerjem.

Jannik Sinner, sicer osmi nosilec, je bil v četrtfinalu boljši od Rusa Romana Safjulina (6:4, 3:6, 6:2, 6:2), Novak Đoković, ki se poteguje za osmi naslov v Wimbledonu, s čimer bi se prav tako izenačil z legendarnim Švicarjem, pa je enako v štirih nizih premagal še enega Rusa Andreja Rubljova (4:6, 6:1, 6:4, 6:3).

Preostala dva četrtfinala sta Carlos Alcaraz - Holger Rune in Danil Medvedjev - Christopher Eubanks.

Med dekleti sta v prvih dveh četrtfinalih izgubili favorizirani igralki. Ukrajinka Elina Svitolina je izločila prvo igralko sveta Poljakinjo Igo Swiatek s 7:5, 6:7 in 6:2, Čehinja Marketa Vondroušova pa je bila boljša od četrte nosilke iz ZDA Jessice Pegule s 6:4, 2:6 in 6:4.

Za 24-letno Čehinjo, 42. igralko na lestvici WTA, je to največji uspeh v Wimbledonu, saj doslej dlje od drugega kroga ni prišla. Proti Američanki, ki je šestič igrala v četrtfinalu grand slamov in še šestič izgubila, je v odločilnem tretjem nizu nadoknadila zaostanek 1:4.



Za štiri leta starejšo Elino Svitolino bo tu drugi polfinale v Wimbledonu po 2019. Na turnir je prišla kot 76. igralka, saj je pred devetimi meseci z izbrancem, francoskim tenisačem Gaelom Monfilsom, povila prvorojenko Skai.

Igo Swiatek, sicer zmagovalko štirih turnirjev za grand slam, ki je prvič igrala v četrtfinalu Wimbledona, je premagala po dveh urah in 41 minutah igre.

Preostala dva četrtfinala sta Elena Ribakina - Ons Jabeur in Arina Sabalenka - Madison Keys.

Od mladinskem Wimbledona sta se danes dokončno poslovila oba slovenska predstavnika. Tako 17-letna Ela Nala Milić kot njen vrstnik Matic Križnik sta dobila po en dvoboj med posamezniki, v dvojicah pa sta izpadla v prvem krogu.

Križnik je moral danes priznati premoč šestemu nosilcu Bolgaru Ilijanu Radulovu (6:4, 5:7, 6:4), Ela Nala Milić pa domači navezi Klugman/Lacy (6:4, 6:2).

Značke: tenis, atp, wta

Članki iz rubrike