sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 10.07.2023 18:06:50

Đoković v dveh dneh strl Hurkacza, med mladinkami izpadla Ela Nala Milić

Profimedia
Sedemkratni zmagovalec Wimbledona Srb Novak Đoković ostaja v igri za izenačenje rekordnih osem naslovov v All England Clubu Švicarja Rogerja Federerja. V osmini finala je premagal Poljaka Huberta Hurkacza s 3:1 v nizih.

Šestintridesetletni Srb, ki se hkrati poteguje za 24. grand slam naslov, je v nedeljo dobil prva dva niza, danes pa je dokončal delo. Sicer je prvič letos v Wimbledonu izgubil niz, a nato suvereno dobil četrtega s 6:4 in se štirinajstič v karieri uvrstil med osem najboljših. Zdaj ga čaka sedmi nosilec Rus Andrej Rubljov.

Prvič v karieri se je v četrtfinale v Wimbledonu uvrstil Danil Medvedjev. 27-letni Rus je danes odigral le dva niza, saj je nato njegov tekmec, Čeh Jiri Lehečka, predal dvoboj zaradi poškodbe.

V naslednjem krogu ga čaka 27-letni Američan Christopher Eubanks (43. na lestvici ATP), ki se je po zmagi nad petim nosilcem Stefanosom Cicipasom prvič v karieri uvrstil v četrtfinale grand slama. Grka je premagal po dobrih treh urah igre s 3:6, 7:6, 3:6, 6:4 in 6:4.

Še manj časa kot Medvedjev je na igrišču preživela branilka naslova Elena Ribakina iz Kazahstana. Po manj kot pol ure igre je morala Brazilka Beatriz Haddad Maia predati dvoboj zaradi bolečin v hrbtu.



V četrtfinale se je uvrstila tudi Američanka Madison Keys, ki je v treh nizih izločila 16-letno Rusinjo Miro Andrejevo.

Med mladinkami se je morala v drugem krogu posloviti Ela Nala Milić. Bolgarka Rosica Denčeva je po uri in 14 minutah igre zmagala s 6:2, 6:3.

Med dvojicami je izpadel tudi 17-letni Matic Križnik. S Čehom Vitom Kalino, s katerim sta pred Wimbledonom zmagala na turnirju serije WTT v Roehamptonu, sta izgubila proti tretjima nosilcema, špansko-mehiški navezi Alejandro Melero Kretzer/Rodrigo Pacheco Mendez, s 7:6, 4:6 in 9:11.

Danes sta v moški konkurenci na sporedu še dva dvoboja osmine finala, Carlos Alcaraz - Matteo Berrettini in Holger Rune - Grigor Dimitrov, pri dekletih pa bosta zaigrali Ons Jabeur in Petra Kvitova.

Članki iz rubrike