zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 04.07.2023 20:51:11

Kaja Juvan na dobri poti v drugi krog Wimbledona, a jo je ustavil ...

Profimedia
Spored drugega dne tretjega letošnjega turnirja za grand slam v Wimbledonu kroji dež.

Končani so bili le dvoboji na dveh pokritih igriščih - med drugimi sta uvodni oviri preskočila Carlos Alcaraz in Elena Ribakina, tik pred napredovanjem v drugi krog pa je tudi edina slovenska predstavnica Kaja Juvan.

Dvaindvajsetletna Ljubljančanka, 244. na lestvici WTA, se v prvem krogu meri z Rusinjo Margarito Betovo, sicer 1316. igralko sveta. Izid je ob prekinitvi 6:0 in 4:3 v korist Slovenke.

Juvan je imenitno začela prvi niz, brez vsakršnih težav je hitro, v drugi igri, odvzela servis tekmici, nato še v četrti za vodstvo s 4:0. Potem je na svoj servis dobila igro za 5:0, po kratki prekinitvi zaradi dežnih kapelj pa je potrdila zmago v prvem nizu z novim "brejkom".

Ljubljančanka je proti šest let starejši Betovi, nekdaj je igrala s priimkom Gasparjan in bila že 41. na svetu, nato pa si je vzela daljšo pavzo zaradi materinstva, izgubila prvo igro v drugem nizu in to na svoj začetni udarec.

V naslednji igri je tekmici vrnila z enako mero in izid poravnala na 1:1, a nato spet izgubila igro na svoj servis. Rusinja je nato povedla s 3:1, a se je Kaja Juvan zbrala in dobila tri igre zapovrstjo za vodstvo s 4:3. Niza pa igralki nista mogli dokončati, saj je dež povzročil daljšo prekinitev.

V drugem krogu bo zmagovalko slovensko-ruskega obračuna pričakala boljša iz dvoboja med 22. nosilko, Rusinjo Anastasijo Potapovo, in Švicarko Celine Naef, ki je 165. na lestvici WTA. Pred prekinitvijo zaradi dežja je Potapova dobila prvi niz s 6:3, v drugem pa je 3:3.

Odigrani so bili le dvoboji na osrednjem igrišču in igrišču številka ena, ki imata streho. Prvi igralec s svetovne računalniške lestvice, Španec Carlos Alcaraz, je prepričljivo premagal 36-letnega Francoza Jeremyja Chardyja s 6:0, 6:2 in 7:5, uspešni pa sta bili tudi branilka naslova, Kazahstanka Elena Ribakina, ki je slavila v treh nizih, ter druga nosilka Arina Sabalenka iz Belorusije, ki je gladko ugnala Madžarko Panna Udvardy (6:3, 6:1).

Šestnajst let mlajši Španec se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem francoskega obračuna med Alexandrom Müllerjem in Arthurjem Rinderknechom, Kazahstanko, ki je bila boljša od Američanke Shelby Rogers s 4:6, 6:1 in 6:2, čaka Francozinja Alize Cornet ali Japonka Nao Hibino, Belorusinja pa bo igrala z zmagovalko dvoboja Varvara Gračeva - Camila Giorgi.

Uvodne ovire so uspešno preskočili še lanska finalistka Ons Jabeur iz Tunizije, ki je bila boljša od Poljakinje Magdalene Frech (6:3, 6:3), Škot Andy Murray, ki je ob prisotnosti 8-kratnega zmagovalca Wimbledona Rogerja Federerja v kraljevi loži, odpravil Angleža Ryana Penistona (6:3, 6:0, 6:1), ter še en domačin Cameron Norrie, ki je v štirih nizih strl odpor Čeha Tomaša Machača.

Vremenska napoved za prihodnje dni v Londonu je nekoliko bolj prijazna. Obetajo se trije dokaj sončni dnevi, nato pa konec tedna znova prihaja poslabšanje s padavinami.

Wimbledon, grand slam (52 milijonov evrov)
- moški, 1. krog
Carlos Alcaraz (Špa/1) - Jeremy Chardy (Fra) 6:0, 6:2, 7:5;
Andy Murray (VBr) - Ryan Peniston (VBr) 6:3, 6:0, 6:1;
Cameron Norrie (VBr/12) - Tomaš Machač (Češ) 6:3, 4:6, 6:1, 6:4;

- ženske, 1. krog
Ons Jabeur (Tun/6) - Magdalena Frech (Pol) 6:3, 6:3;
Elena Ribakina (Kaz/3) - Shelby Rogers (ZDA) 4:6, 6:1, 6:2;
Arina Sabalenka (Blr/2) - Panna Udvardy (Mad) 6:3, 6:1.

Članki iz rubrike