sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

(jz)
(jz)
0 09.03.2022 11:35:13

Suljić in Butina zmagala

Svit Suljić
ts
Na avstrijskem Štajerskem je bil minuli teden turnir Tennis Europe III. kategorije do 14 let. In popolno slovensko zmagoslavje, saj sta zmagala tako Svit Suljić kot Beti Butina Jazbec.

V mestecu Bad Waltersdorf je bil pri fantih prvi nosilec Kitajec Janhong Li, veliki slovenski up Svit Suljić pa je bil šesti nosilec, a je na koncu v žep pospravil vse tekmece. V prvem krogu so igrali štirje Slovenci (Zajc Gajšek, Petrovič, Šiftar in Suljić), naprej pa sta se prebila Suljić in Šiftar, ki sta se nato med seboj pomerila v tretjem krogu. Suljić je bil boljši s 6:4, 6:4. V polfinalu je Svit s 6:1 in 6:1 opravil še s Kanadčanom Finnom Mullerjem, v finalu pa je bil boljši od prvega nosilca, Kitajca Lija s 6:7 (5), 6:1, 7:5. Pri dekletih so glavni turnir začele tri Slovenke (Alja Senica/5, Zoja Peternel in Beti Butina Jazbec/2). Prva nosilka Čehinja Vanessa Dobiasova je v četrtfinalu premagala Senico, v polfinalu pa Peternelovo, potem pa se je Butina Jazbečeva maščevala in Čehinjo v finalu premagala s 6:4, 6:1.

Zala U-16: najboljši ŽTK Maribor
Na Štajerskem se je s finalno tekmo med domačim ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj končala liga Zala U-16. Zmagovalci so postali igralci ŽTK Maribor, ki so si naslov najboljše ekipe dokončno zagotovili v šesti tekmi. ŽTK Maribor je v finalu s 4:3 v nizih boljši od Triglava. Kranjčani, ki so v polfinalu po pravi drami ugnali ekipo TK Center Court 1, so se tudi v finalu izkazali za zelo neugodno ekipo. Po uvodni zmagi Paola Angelija nad Markom Bernardom so se Kranjčani odlično odzvali in v Mariboru prišli do vodstva z 2:1. Na 1:1 je z zmago nad Roccom Bukovcem izenačil Klas Gorenšek, v tretjem obračunu pa je Luka Videnovič presenetil prvega igralca domačih Žigo Šveca. Bilo je 6:4 in 6:4. Sledila sta dva obračuna deklet, kjer sta ŽTK Maribor v vodstvo vrnili Pia Petelinšek in Nala Kovačič. Prva je bila boljša od Lare Flerin, medtem ko je Kovačičeva z 2:0 v nizih ugnala Evo Zalokar. Zmagovalec je bil odločen po prvi tekmi mešanih dvojic, v kateri sta Angeli in Kovačičeva s 6:3 in 7:5 premagala Videnoviča in Zalokarjevo. Pred finalnim dvobojem je ekipa ŽTK Maribor v četrtfinalu s 7:0 ugnala ekipo TK Olimpija, v polfinalu pa prav tako brez izgubljene igre še TD Slovan. 

Članki iz rubrike