sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 09.01.2022 18:34:04

NEKDANJI SLOVENSKI SELEKTOR: Ni si zaslužil družbe UŠI IN PODGAN!

Profimedia
Športni svet z nestrpnostjo čaka na razplet sage o Novaku Đokoviću.

Teniškega zvezdnika Novaka Đokovića z odvetniško ekipo ponoči v Commonwealth Law Courts Building, le kakšne tri kilometre od slovite Rod Laver Arene, čaka prvi pomemben nastop v Avstraliji. Sodišče bo odločalo o tem, ali 34-letni Srb sploh sme ostati v Avstraliji in braniti zmago na uvodnem grand slamu sezone.

V Srbiji so prepričani, da je Đoković žrtveno jagnje oziroma žrtev političnih igric, v katerih avstralski politiki nabirajo poceni politične točke. Podporo so mu namenili številni znani in neznani, danes se je oglasil tudi nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković, ki je danes predsednik srbskega olimpijskega komiteja. Šjor Boža je svojemu avstralskemu kolegu Johnu Coatesu poslal odprto pismo. »Prepričan sem, da vas je, kot celotno športno javnost, šokirala odločitev avstralske uprave, da najboljšemu športniku na svetu prepreči zakonit dostop na njihovo ozemlje. Prepovedati Novaku Đokoviću nastop na OP Avstralije je kot poslušati Rolling Stonese brez Micka Jaggerja, se pravi nenaravno,« je začel danes 69-letni Maljković in v nadaljevanju med drugim zapisal: »Predstavljajte si, dragi prijatelj, da naš lokalni šerif aretira Iana Thorpa na beograjskem letališču in ga sedem ur zaslišuje kot zločinca ter mu zapleni vse premoženje in komunikacijska sredstva. Predstavljajte si, da mu na njegov božič prepove stike z duhovnikom. Sam si tega ne znam predstavljati. Ne zato, ker je gospod Thorpe odličen športnik, ampak zato, ker je Srbija pravna država.«

Maljković je tudi prepričan, da se Đokovič ne bi nikoli podal na dolgo pot na drugi konec sveta, če ne bi imel vseh potrebnih dokumentov. »Novak, ki ga poznam od malih nog, se v Malagi nikoli ne bi vkrcal na letalo in se odpravil na pot, ne da bi imel vse potrebne dokumente. Ker sem zelo navezan na Malago, lahko tudi osebno zatrdim, da ni niti enega odstotka možnosti, da bi španske oblasti dovolile vkrcanje na letalo nekomu, ki nima dokumentov, potrebnih za dostop do cilja... Skupaj z Novakom sem odpotoval na olimpijske igre v Tokio. Čeprav je bil največji zvezdnik teh iger, je brezhibno in brezpogojno izpolnjeval vse svoje administrativne obveznosti do našega olimpijskega komiteja in države gostiteljice. Ni ne iskal, ne prejel posebne obravnave. Novak je poseben le po svoji atletski veličini, sicer pa je tipičen skromen srbski mladenič, ki pomaga ljudem v stiski in ki ne pričakuje pomoči, ko mu je storjena krivica... Tako danes stoično in v tišini prenaša nečloveško ravnanje v vašem azilantskem centru, v družbi uši in podgan. Njegova tišina je glasnejša od hrupa vaših politikov. Govorimo o istem Đokoviću, ki je prvi pomagal vaši državi, ko so jo prizadeli katastrofalni požari.« Tako Šjor Boža.

Članki iz rubrike