roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
21 09.01.2022 13:25:21

ŠOK! Noro, kaj LAHKO NAREDI VLADA, če Đoković ZMAGA NA SODIŠČU! To je neverjetno ..

Profimedia
Avstralska vlada je odgovorila na argumente Novakovih odvetnikov.

Potem ko so odvetniki Novaka Đokovića v soboto spisali dokument, ki naj bi dal v znamenitem sporu prav njihovemu varovancu, je avstralska vlada danes pripravila odgovor. Ovrgla je vse navedbe o Novakovi upravičenosti do vstopa v Avstralijo in vse teorije o kakršnikoli postopkovni napaki. Poleg tega, da je v popolnosti zavrnila možnost, da bi Đoković v Avstralijo prišel na podlagi izjeme zaradi pozitivnega testa 16. decembra, pa je zapisala še dva izjemno pomembna poudarka. 

Prvi je, da tudi če je Đoković na neki točki dejansko dobil kakršnokoli zagotovilo organizatorjev ali celo lokalnih oblasti, da bo lahko vstopil v Avstralijo, to predstavlja napako enih ali drugih, a ničesar ne spremeni. Pravico vstopa v Avstralijo namreč daje le Avstralija na zvezni ravni in nihče ne more ničesar jamčiti v njenem imenu. Oziroma je vsak argument, ki ga kdorkoli razen zveznih oblasti ima za zadostnega, na meji lahko zavrnjen. 

Vlada ob tem trdi, da Novak ne izpolnjuje kriterijev za vstop in do njega nima pravice, drugi poudarek pa je naravnost šokanten. Namreč da tudi če sodišče določi, da je po njegovem mnenju odločitev napačna in odredi izpustitev, zveznih oblasti to ne zavezuje k temu, da morajo Đokovića pustiti na prostost. Kot pravi dokument, lahko zaradi take odločitve sodišča o tem razmislijo, a imajo vso pravico ne glede na odločitev sodišča tudi, da Novaka preprosto nazaj zaprejo.  

Članki iz rubrike