stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

tzs
tzs
0 20.10.2021 12:40:06

Kolarjeva po dveh letih znova do zmage

Žiga Svec je slavil v Monte Carlu
TZS
Po Ani Lanišek, ki je bila najboljša v Ulcinju, se Slovenija lahko pohvali še s tremi oktobrskimi zmagovalkami na turnirjih ITF. Nastja Kolar je postala najboljša na turnirju W15 v Sozopolu, Annika Planinšek in Nika Strašek pa sta bili najboljši v dvojicah v Širokem Brijegu (J4).

Za Kolarjevo je izjemen teden v Bolgariji. V Sozopolu je nastopila v kar dveh finalih in enega končala kot zmagovalka. To ji je uspelo v posamični konkurenci, kjer je z 2:1 v nizih ugnala Grkinjo Marto Matulo in tako prišla do prve turnirske zmage na profesionalnih turnirjih ITF po Kairu leta 2019. Skupno je to za Kolarjevo deseti posamični naslov ITF, katerim je dodala še 15 naslovov v dvojicah.



Ob Kolarjevi sta za turnirsko zmago bogatejši tudi Annika Planinšek in Nika Strašek, ki sta navdušili na mladinskem turnirju J4 v Širokem Brijegu. V dvojicah sta pokorili vso konkurenco, Planinškova je v posamični konkurenci prišla do četrtfinala, tam pa klonila pred prvo nosilko. Do četrtfinala je prišel tudi Marsel Žnuderl, ki je bil skupaj z Aljažem Kirbišem izjemen tudi v dvojicah. Slovensko navezo je šele v finalu zaustavila belgijsko-romunska dvojica.



Za las je bil za novo turnirsko zmago prekratek Tomas Lipovšek Puches, ki je na turnirju M25 v Franciji skupaj s portugalskim soigralcem klonila šele v finalu. Korak prej je v Poreču (J4) v posamični konkurenci izpadla Ela Nala Milić, med najboljše štiri se je v Italiji (J4) uspelo prebiti tudi Maši Viriant.



Noka Jurič in Tino Kovačič

S članskim turnirjem so se v Kopru zaključili vsi mastersi. Pri moških je bil prvi nosilec Gašper Bezjak (ŽTK Maribor). Bezjak je v četrtfinalu po napetem dvoboju zaustavil zmagovalca turnirja U-18 v Kopru, Jako Protiča Žaklja (Branik), sam pa je klonil v polfinalu pred Maksom Lukmanom (Medvode). V spodnji polovici žreba je Job Japelj (Medvode) v boju za polfinale nadigral Jošta Plestenjaka (Slovan), drugi nosilec Tino Kovačič pa je bil boljši od Luke Miklavčiča (Max Ljubljana). Polfinale je dobil Kovačič, ki je bil od Japlja boljši s 6:3 in 6:3. Finale je boljše začel Lukman, ki je prvi niz dobil po podaljšani igri, potem pa je dobro nadaljeval Kovačič, ki je naslednja dva niza dobil s 6:1 in 6:2. Za Kovačiča je to druga zmaga na mastersu.



Pri ženskah sta v finalu igrali prvi dve nosilki, Hana Bečirovič Novak (ŽTK Maribor) in Noka Jurič (Branik). Prva je bila na poti do finala boljša od zmagovalke mastersa U-16 Ane Tare Praček (Luka Koper) in v polfinalu po tesnem boju še od Sare Palčič (Vanganel), Juričeva pa je bila boljša od Lare Flerin (Triglav) in Pije Brglez (Branik). Za finale je več moči ostalo Juričevi, za katero je to druga letošnja zmaga v članski konkurenci.



Odlični Žiga Švec

V Monte Carlu je bil master TE najboljše osmerice do 16 let. Na turnirju se je z dvema zmagama izkazal tudi slovenski predstavnik Žiga Švec, ki je končal na petem mestu. Švec je v četrtfinalu moral priznati premoč poznejšemu finalistu Michalu Krajčiju, v nadaljnjem tekmovanju pa se ni več pustil premagati. Najprej je povsem nadigral Rusa Viktorja Kuznecova, potem pa še Čeha Petra Brunclika, sicer drugega najvišje uvrščenega igralca na lestvici TE, ki meri uspešnost v letošnji sezoni. Član ŽTK Maribor je tako v Monaku le še potrdil, da spada med najboljše evropske igralce v svoji generaciji. Masters turnir je na koncu pripadel igralci iz BiH Marku Maksimoviću, ki je v finalu s 7:5 in 6:3 premagal Krajčija.



Angeli in Bogatinova

Z obema finaloma se je zaključil turnir najboljših 12 igralcev v kategoriji U-14. Masters v Kopru je pripadel domačinki Juliji Bogatin in Paolu Angeliju. Pri dečkih sta Paolo Angeli (ŽTK Maribor) in Žiga Šeško (As Litija) začela s finalom, ki ga je bolje odprl Šeško. Ta je prvi niz dobil s 6:2, nato pa je dvoboj prekinil dež. Teden dni pozneje sta se Angeli in Šeško vrnila na igrišče ter dvoboj tudi zaključila. Premor je bolj koristil prvemu nosilcu Angeliju, ki je drugi niz dobil s 6:2, v tretjem pa svoje delo dokončal z zmago s 6:4. Med deklicami sta finalistki Nala Kovačič (ŽTK Maribor) in Julija Bogatin (Luka Koper) odigrali celoten dvoboj. Bolje je začela Bogatinova, ki je prvi niz dobila s 6:3, Kovačičeva pa je na drugi strani v drugem nizu odgovorila z enako mero. Tretji niz je znova s 6:3 dobila Bogatinova.

Značke: tenis, turnirji, koper

Članki iz rubrike