pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 09.10.2021 22:51:22

Zidanškova prek Hrvatice med 32 najboljših!

Profimedia
Trenutno najboljša slovenska teniška igralka na lestvici WTA Tamara Zidanšek se je uvrstila med 32 najboljših na turnirju WTA 1000 v Indian Wellsu z več kot osmimi milijoni dolarjev nagradnega sklada. V drugem krogu je bila boljša od Hrvatice Ane Konjuh s 6:4, 5:7 in 6:3.

Konjičanka, ki si je z zmago že zagotovila slabih 30.000 dolarjev in novo najboljšo uvrstitev na lestvici WTA, se bo v šestnajstini finala srečala z Avstralko Ajlo Tomljanovic, ki je v drugem krogu v treh nizih premagala peto nosilko in zmagovalko turnirja prejšnji teden v Chicagu Španko Garbine Muguruzo.

Zidanškova in Avstralka sta se doslej srečali šestkrat, štiri zmage ima Tomljanoviceva, Slovenka pa je dobila zadnji dvoboj 2019 v Nürnbergu.



Obračun z vrstnico s Hrvaške, ki se je rodila en dan za Zidanškovo (26. 12. 1997), je 33. igralka na svetu dobila po dveh urah in 13 minutah igre. Po osvojenem prvem nizu je v drugem povedla s 3:0, a nato trikrat izgubila svoj servis, tako da je odločitev o zmagovalki padla v tretjem nizu. Tega je Zidanškova dobila po 39 minutah igre z dvema odvzemoma začetnega udarca.

Zidanškova je v Indian Wellsu 26. nosilka in je bila v prvem krogu prosta. Hkrati je zadnja slovenska predstavnica na turnirju, saj sta se tako Polona Hercog med posameznicami kot Andreja Klepač v dvojicah poslovili že v prvem krogu.

Članki iz rubrike