palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

(ts)
(ts)
0 06.10.2021 11:49:00

Američanka je postala Slovenka

Lara Smejkal
FB/ŽTK MARIBOR
Sedemnajstletna teniška igralka Lara Smejkal, ki je avgusta navdušila s turnirsko zmago na ITF J4 turnirjih v Mariboru in Domžalah, se bo v Vrsarju na ITF-turnirju prvič predstavila pod slovensko zastavo.

Lara Smejkal, sicer varovanka slovenskega selektorja ženske reprezentance Andreja Kraševca, bo ta teden nastopila na ITF J1 turnirju v Vrsarju. Rojena je bila v ZDA, oba starša pa sta Slovenca iz Radomelj. "Vsako leto so prihajali domov, Lara pa je potem pri nas igrala tenis," je dejal Kraševec, ki seveda trdo dela v svojem matičnem klubu TK Radomlje, katerega članica je zdaj po novem Slovenka Lara Smejkal. Ob njej sta imela mesto v glavnem delu turnirja v Vrsarju že zagotovljeno Bor Artnak in Brina Šulin, skozi kvalifikacijsko sito pa so se jim pridružili še Pia Marija Rebec, Hana Bečirovič Novak, Ela Nala Milić, Petja Drame, Nik Miković in Lun Obrul.

V Poreču, kjer se je v drugi polovici septembra s prebojem v finale turnirja U-12 izkazala Luisa Fusil, se je začel turnir U-14 3. kategorije. Že v ponedeljek je na igrišče stopilo devet slovenskih predstavnikov. V konkurenci dečkov sta se do zmage prebila Luka Albreht in Mihael Kušar Stojaković, napredovanje v drugi krog pa sta si izborili tudi Kaja Kadak Ocvirk in Ana Stojneva. V drugi krog je neposredno že uvrščena druga nosilka turnirja Ela Plošnik.

U-12: Peternelova in Semenič
Na igriščih TK Luka Koper je bil zaključni turnir najboljših 12 igralcev in igralk v starostni kategoriji do 12 let. Do naslova sta se prebila Zoja Peternel (ŠD TŠR) in Patrik Semenič (Slovan Ljubljana). V konkurenci dečkov je od najboljših manjkal Svit Suljić (TABRE), ki na lestvici TZS sicer zaseda drugo mesto, kar je nastop na zaključnem turnirju omogočilo Stefanu Đokiću (Slovan). Ta je v prvem krogu premagal Matijo Kozjaka (TK CC), v četrtfinalu pa nato moral priznati premoč drugemu nosilcu turnirja Lanu Konečniku. Ob igralcu TK Slovenj Gradec se je v polfinale uspelo uvrstiti še prvemu nosilcu Patriku Semeniču (Slovan), Alexandru Burmakinu (TK CC) in Aljažu Štoru (CTA). Semenič je Burmakina v polfinalu premagal prepričljivo s 6:2 in 6:1, bolj izenačen pa je bil obračun med Štorom in Konečnikom. Aljaž je v zadnjem času nanizal nekaj izjemnih rezultatov, a tokrat je bil v tretjem nizu vendarle prekratek za zmago. V finalnem dvoboju je Semenič le še potrdil odlično pripravljenost, zabeležil tretjo prepričljivo zmago na turnirju in tako več kot zasluženo postal zmagovalec zaključnega mastersa. Pri deklicah se je v Kopru predstavilo vseh najboljših 12. Od prvih štirih nosilk se v polfinale ni uspelo uvrstiti zgolj Jerci Fleischman (TK Medvode), ki je v najbolj napetem četrtfinalnem dvoboju klonila proti 5. igralki na lestvici TZS Luisi Fusil (HARI). Ta je v polfinalu klonila proti Niki Mlakar (TK Medvode), ki pa je nato v finalnem obračunu, v dvoboju dveh najboljših, s 6:7 in 0:6 klonila proti letos zares izjemni Zoji Peternel (ŠD TŠR).

Najmlajši navdušili v Kopru
Ob igralcih in igralkah U-12, ki so se merili na zaključnem turnirju, so se v prvem oktobrskem vikendu na igriščih TK Luka Koper predstavili tudi najmlajši slovenski upi. Ti so se znova pomerili v osmih različnih kategorijah. Tudi na Obali so najmlajši tekmovalci dokazali, da je pred Slovenijo lepa teniška prihodnost. Številna zasedba je ob že osvojenem teniškem znanju prikazala ogromno želje in borbenosti, manjkalo ni niti športnih potez in fair-playa. V najstarejši kategoriji (U-11) sta se turnirske zmage veselila Una Grubešić (GFTA) in Erik Meolič (TK CC). Zmagovalci tolažilnih turnirjev so postali Lara Jurič (SL-KO; U-10), Lukas Flego (LUKAKP; U-10), Isa Vreže (ŽTKMB; U-11) in Otto Jerko (TK CC; U-11).


Izidi, Zavarovalnica Triglav U-8 – U-11 (TK Luka Koper, peščena podlaga, zunaj)
Finalni dvoboji
Mini deklice: Lina Sarhatlić (Otočec)
Mini dečki: Jernej Marinšek (Luka Koper) – L. Cokan (CTA) 2:0
Midi deklice: Julija Raktelj (KLIF) – Lina Sarhatlić (Otočec) 2:1
Midi dečki: David Čeč (TK CC) – E. Ramulić (Luka Koper) 2:1
Deklice U-10: Eva Tita Lunder (Rafa) – S. Miklavžin (ŠTK Velenje) 6:0
Dečki U-10: David Čeč (TK CC) – V. Mlakar (Maja) 6:3
Deklice U-11: Una Grubešić (GFTA) – S. B. Milovanović (Maja) 6:1
Dečki U-11: Erik Meolič (TK CC) – M. Pavčič M. (TK CC) 6:4

U-16: Pračkova in Angeli
Po končanem zaključnem turnirju U-12 smo na igriščih TK Luka Koper dobili tudi zmagovalca zaključnega turnirja poletnega dela sezone v starostni kategoriji Zala U-16. To sta postala Ana Tara Praček (Luka Koper) in Carlo Angeli (ŽTK Maribor). Finale igralcev ŽTK Maribor je pripadel Carlu Angeliju. V konkurenci fantov sta se turnirja udeležila najvišje uvrščena igralca na U-16 TZS-lestvici Žiga Švec (ŽTK Maribor) in Luka Videnović (Triglav), od najboljših 12 igralcev sta manjkala tretji in četrtouvrščeni Matic Križnik (TK CC) in Vaal Urankar (TABRE) ter devetouvrščeni Jaka Tomažin (As Litija). V polfinale sta se v zgornjem delu žreba prebila Žiga Švec in Ažbe Jarc (TK Medvode), v spodnjem delu pa je to uspelo Angeliju in Videnoviću. Predvsem Angeli je že v četrtfinalu potrdil, da je njegova forma v vzponu, saj je prepričljivo s 6:1 in 6:1 ugnal Lukasa Marjanovića (Grosuplje). Angelija v nadaljevanju nista zaustavila niti najvišje postavljena Videnović in Švec. Od prvega je bil Angeli v polfinalu boljši s 6:2 in 6:4, v finalu, ki se je na žalost končal predčasno, pa je bil boljši še od Šveca. Ta je dvoboj pri zaostanku z 2:6 in 1:4 predal. V Kopru so se za naziv najboljše ob zaključku poletne sezone pomerila tudi dekleta. Ker se turnirja niso udeležile Anamari Žnuderl (Murska Sobota), Nala Kovačič (ŽTK Maribor), Eva Muller Uhan in Ana Lanišek (obe TC Ljubljana), so se na Obali lahko predstavile tudi Eva Zalokar (Triglav), Julija Bogatin (Luka Koper), Zala Bizjak (CTA) in Pika Doberlet (Triglav). Priložnost je še posebej dobro izkoristila Julija Bogatin, ki se je prebila vse do polfinala, tam pa z 0:2 v nizih morala priznati premoč Ani Tari Praček (Luka Koper). Ta je nastopala izjemno prepričljivo in se na koncu povsem zasluženo prebila do turnirske zmage. V finalu je s 6:2 in 4:0 (predaja) premagala Pio Petelinšek, ki je pred tem na zelo podoben način dobila tako četrtfinalni kot tudi polfinalni dvoboj. V obeh se je rešila naprej z zmago s 7:5 v drugem nizu, nato pa je delo dokončala še s 6:1 v tretjem. 

Članki iz rubrike