Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 28.09.2020 21:13:56

ODLIČNO! Bedene po več kot treh urah preskočil prvo oviro

Profimedia
Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v drugi krog tretjega turnirja za grand slam v sezoni. V prvem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu je po treh urah in 26 minutah s 6:2, 6:7 (7), 6:4, 6:4 ugnal Francoza Arthurja Rinderknecha.

Enaintridesetletni Ljubljančan se je prvič v karieri pomeril s 25-letnim domačinom, ki na lestvici ATP zaseda 162. mesto. V prvem nizu je dobil 17 od 23 točk na svoj začetni udarec, tekmecu pa je dvakrat vzel servis in prišel do vodstva z 1:0 v nizih po 47 minutah.

V drugem nizu "breakov" ni bilo, Bedene pa je v podaljšani igri zaostajal že z 0:4 in 3:6, a se vrnil in imel pri vodstvu s 7:6 priložnost, da osvoji drugi niz. Francoz se ni dal, osvojil je tri točke zaporedoma in izenačil.



V tretjem in četrtem nizu sta bila tekmeca ves čas izenačena, Francozu pa niti podpora maloštevilnih, a glasnih navijačev na igrišču številka 5 ni pomagala do preobrata. V tretjem niz je Bedenetu odločilni break uspel v deveti, v četrtem pa v sedmi igri.

Ljubljančan, 56. igralec sveta, se je tretjič v karieri uvrstil v drugi krog peščenega turnirja za grand slam, tam pa se bo pomeril s Srbom Nikolo Milojevićem, ki je presenetljivo premagal rojaka in 26. nosilca Filipa Krajinovića s 6:4, 3:6, 6:3, 6:1.

Značke: tenis, atp, francija

Članki iz rubrike