Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 28.09.2020 20:26:53

Nadal uspešno začel lov na Federerja

Reuters
Rafael Nadal je uspešno preskočil prvo oviro na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. V prvem krogu je premagal Belorusa Jegorja Gerasimova s 6:4, 6:4, 6:2 in začel naskok na 20. lovoriko na turnirjih velike četverice, s čimer bi se na vrhu lestvice izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Branilec naslova je obračun s 27-letnim Belorusom v pogojih, ki mu, kot pravi, ne ustrezajo, začel previdno, a je imel ves čas pobudo. Do prvega odvzema servisa je prišel v peti igri prvega niza, ki ga je dobil po 39 minutah.

V drugem nizu je začetni udarec tekmecu vzel v tretji igri, v tretjem nizu pa je takoj zaostal za "break". Po rahlem zvinu gležnja Belorusa je 34-letni Španec pritisnil na plin, osvojil vse preostale igre v nizu ter vpisal še svojo 94. zmago na igriščih Rolanda Garrosa, na katerih je doživel le dva poraza.


"Res je, da to ni običajno leto. Tudi razmere so povsem drugačne kot ponavadi, saj smo vendarle v drugem letnem času. Toda tukaj smo in potrudili se bomo po najboljših močeh. Vesel sem, da sem v drugem krogu," je po zmagi v dvoboju, ki je trajal nekaj več kot dve uri, dejal Nadal.

Precej dlje pa sta se na igrišču potila Italijan Lorenzo Giustino in Francoz Corentin Moutet. Obračun sta začela v nedeljo, končala pa danes na igrišču številka 14, na katerem bo naslednji obračun odigrala Kaja Juvan proti Nemki Angelique Kerber. Ta je bil predviden nekaj po 16. uri.

Italijan je po šestih urah in petih minutah z 0:6, 7:6 (7), 7:6 (3), 2:6 in 18:16 po številnih preobratih ugnal Francoza, oba pa sta se podpisala pod drugi najdaljši dvoboj v zgodovini OP Francije. Dlje sta leta 2004 v prvem krogu igrala le domačina Fabrice Santoro in Arnaud Clement. Na igrišču sta ob zmagi prvega prebila še 29 minut več.

Značke: tenis, atp, francija

Članki iz rubrike