nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
1 14.02.2020 18:20:55

Po četrtkovi SENZACIJI je ALJAŽ BEDENE v Rotterdamu postregel z DRAMO

Reuters
Slovensko.kanadski spopad je trajal nekaj manj kot dve uri.

Aljaž Bedene je izgubil četrtfinalni obračun na turnirju ATP v Rotterdamu z nagradnim skladom 2.013.855 evrov. Boljši je bil Kanadčan Felix Auger-Aliassime, ki je po uri in 53 minutah slavil s 6:4 in 7:6 (6).

Tridesetletni Slovenec je v drugem največjem nizozemskem mestu dosegel dve odmevni zmagi. Trenutno 52. igralec na lestvici ATP je najprej v uvodnem krogu premagal Francoza Benoita Paireja, sicer 19. igralca na lestvici ATP, s 6:2 in 6:4, v drugem pa je izločil še šestega igralca na svetu in drugega nosilca tukajšnjega turnirja, Grka Stefanosa Tsitsipasa, s 7:5 in 6:4.

V četrtfinalnem obračunu proti enajst let mlajšemu tekmecu iz Kanade se mu ni izšlo. V prvem nizu je Bedene "usodno napako" naredil v deseti igri, ko je pri zaostanku s 4:5 izgubil svoj servis. Auger-Aliassime je po 47 minutah prvi niz dobil s 6:4, Kanadčan pa je nato še bolje odprl drugi niz. Že v drugi igri je odvzel začetni udarec slovenskemu tekmecu na nasprotni strani mreže in povedel s 3:0. A Bedene ni vrgel puške v koruzo, v peti igri je tudi on odvzel servis tekmecu in znižal na 2:3, naslednjo igro pa gladko dobil in izenačil na 3:3.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele v podaljšani igri. V njej je sprva bolje kazalo Bedenetu, ki je povedel s 4:2, po hudem boju in številnih izmenjavah udarcev - pri šesti točki sta tekmeca to storila kar 29-krat - pa je bilo več preudarnosti in kanček sreče na strani temnopoltega kanadskega igralca, ki je drugi niz dobil po 66 minutah.

Trenutno 21. igralec na svetu iz Kanade se bo v sobotnem polfinalu pomeril s Špancem Pablom Carreno-Busto, ki je bil v današnjem prvem četrtfinalnem obračunu po hudem boju boljši od Italijana Jannika Sinnerja s 7:5, 3:6 in 7:6 (6).

Bedene je po dveh velikih skalpih zapustil lep umetniški vtis, tudi tokrat pa ostal brez turnirske zmage na turnirjih serije ATP. Doslej se je že štirikrat prebil v veliki finale: v Chennaiju 2013 je bil od njega boljši Švicar Stan Wawrinka, v Budimpešti 2017 Francoz Lucas Pouille, v Buenos Airesu 2018 Avstrijec Dominic Thiem, lani v Metzu pa še Francoz Jo-Wilfried Tsonga.

 Izida; Rotterdam, ATP (2.013.855 evrov): 

četrtfinale. Felix Auger-Aliassime (Kan) - Aljaž Bedene (Slo) 6:4, 7:6 (6); Pablo Carreno-Busta (Špa) - Jannik Sinner (Ita) 7:5, 3:6, 7:6 (6).

Značke: tenis, nizozemska

Članki iz rubrike