profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 14.02.2020 13:41:24

Za slovo od ekipnega EP ženske z zmago, moški s porazom

vszi
Na evropskem prvenstvu za moške in ženske ekipe v badmintonu v Lievinu je slovenska moška ekipa izgubila proti Fincem z 0:5. Blizu zmage je bila le dvojica Miha Ivančič - Rok Jerčinovič. Slovenci so zasedli četrto mesto med petimi ekipami v predtekmovalni skupini 7, v četrtfinale so napredovali Ukrajinci. Ženska ekipa je Finke premagala s 5:0.

Ženska ekipa je Finsko premagala zelo suvereno. Tri točke med posameznicami so prispevale Petra Polanc, Lia Šalehar in Kaja Stanković, v dvojicah pa Lia Šalehar - Nika Arih in Kaja Stanković - Petra Polanc. Na koncu so Slovenke zasedle tretje mesto v predtekmovalni skupini 6, v četrtfinale so se uvrstile Turkinje.


"Z igrami svoje ekipe sem zelo zadovoljna. Borile smo se ne glede na delni rezultat dvoboja. Uspela nam je visoka zmaga proti Finkam, tudi proti Turkinjam in Čehinjam smo prikazale borbeno in kakovostno igro. Veselim se reprezentančnih ekipnih tekem v prihodnje, saj smo po nekaj letih spet prisotni na EP kot ekipa," je za Badmintonsko zvezo Slovenije po koncu EP povedala kapetanka ženske ekipe, 25-letna Stankovićeva.

"Fantje smo dali vse od sebe. Proti Portugalcem smo zasluženo zmagali. Škoda, da nam proti Norvežanom ni uspelo, saj nismo bili veliko slabši. Ukrajinci in Finci so za nas trenutno premočni. Smo mlada ekipa in upam, da bomo v prihodnje še naprej načrtno delali, da bomo še boljši na prihodnjih prvenstvih. Želim si, da bi se nam v prihodnjih letih pridružile tudi mlajše generacije," je dodal Andraž Krapež, 23-letni kapetan moške ekipe.

Značke: badminton, ep

Članki iz rubrike